Најновије

ДРАМА НА КИМ ДОСТИЖЕ ВРХУНАЦ! СТИГАО ЈЕ ДАН Д! Мустафа уценио Куртија: Ако не буду испуњени услови, идемо на нове изборе!

Демократски савез Косова одржао је данас састанак председништва на коме је донета одлука да уколико се не прихвате услови те странке неће бити споразума о владајућој коалицији са Покретом Самоопредељење.

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

Главна тачка разговора на данашњем састанку председништва ДСК био је коалициони споразум са Покретом Самоопредељење.

Уколико лидер Покрета Самоопредељење Аљбин Курти не прихвати услове ДСК, онда неће бити коалиције.

Један од главних услова који дефинитивно мора бити испуњен је место председника тзв. Косова, наводи се у тексту.

Тај медиј наводи да су се две странке раније сагласиле да подела министарстава буде једнака, према принципу 5 на 5, док ће Министарство културе, омладине и спорта и Министарство за повратак и заједнице припасти мањинама, односно Српској листи.

Хаџиу: Не можемо са сигурношћу рећи да ће споразум са ДСК бити постигнут

Чланица Председништва Покрета Самоопредељење Аљбулена Хаџиу изјавила је након састанка председништва те странке, да нема гаранција да ће доћи до коалиције са Демократским савезом Косова.

"Уложићемо напоре да постигнемо коалицију са ДСК, али не можемо са пуном сигурношћу рећи да ће се то и остварити јер постоје одређене несугласице и све док су оне присутне, не можемо договорити владајућу коалицију", истакла је Хаџиу.

Такође, нагласила је, да је захтев ДСК за место председника, према њеним речима некоректан, јер сматра да није адекватно у овом тренутку говорити о председниковом имену.

Говорећи о јучерашњем састанку двојице лидера Аљбина Куртија и Исе Мустафе, поручила је да је тај састанак био врло конструктиван.

"Јучерашњи састанак је био врло конструктиван. Надамо се да ћемо на данашњем састанку постићи договор, али не могу гарантовати", истакла је Хаџиу.

Прочитајте ОВДЕ какву је понуду од европарламентараца добио СзС.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА