Најновије

СОЦИЈАЛИСТИ И НАПРЕДЊАЦИ ИЗЛАЗЕ ЗАЈЕДНО НА ИЗБОРЕ? Дачић позвао Вучића

Министар спољних послова Србије и председник Социјалиштичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је данас да је председнику Александру Вучићу предложио да социјалисти и Српска напредна странка (СНС) заједно изађу на предстојеће изборе.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Предлажем да идемо заједно на изборе да не би било проблема и да би се видело да нема разлога да ме ико сумњичи да идем са опозицијом - рекао је Дачић поводом неких критика у јавности да СПС није лојалан партнер СНС-а и да жели да се удружи са опозиционим странкама.

Он је у интервјуу за ТВ Прва истакао је да с председником Вучићем има веома коректне односе, али је додао да ако СНС мисли да социјалисти нису лојални партнери, онда не морају да буду партнери.

Поводом замерки да не брани Вучића у јавности, рекао је да нема потребе да га брани јер је реч о председнику који има више од 50 одсто подршке.

Он није за одбрану. Треба афирмисати његову политику. Ја сам му јуче честитао на државничком односу и мислим да је то значајније за њега него да дајем неке потписе подршке - рекао је Дачић.

Додао је да Вучића брани више од 99 одсто његових људи, али и да и социјалисти више бране Вућића него њега, што им, каже, замера.

Указао је на то да је његова странка до сада на изборе излазила самостално и да је нормално да не може да позива бираче да гласају за СНС и Вучиха, већ за, како је рекао Дачића.

Запитао је зашто би то неко требало да му замера и истакао да нема дилеме на чијој је страни.

Дачић је поновио да му није у интересу да се удружује с било ким из опозиције како би дошао на власт кад је већ на власти.

- Нисам ја толики коцкар да се удружим са онима који немају никакве шансе да дођу на власт, са онима који су богатији од мене милион пута, у које не верује ни сам народ. Па ја бих био глуп, немојте да ме потцењујете - рекао је Дачић.

Шта ће бити одлучено поводом Капетана Драгана, сазнајте ОВДЕ.

 

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА