Најновије

КАУБОЈИ НЕШТО ОПАСНО МУТЕ: Да ли ће гурнути Бразил у рат са Венецуелом? (ВИДЕО)

Бразилски министар одбране Фернандо Азеведо изјавио је у уторак, како наводи Ројтерс, да Вашингтон и Бразил не размишљају о употреби војних снага у Венецуели, додајући да се нада да ће пронаћи мирно решење за земљу која је погођена кризом.

Бразилска војска (Фото: Јутјуб)

- То није хипотеза о којој размишљамо. Бразил се радује мирном и брзом решењу кризе у Венецуел - изјавио је за Ројтерс Фернандо Азеведо када се сусрео са својим америчким колегом у Пентагону.

Прошлог уторка, амерички председник Доналд Трамп изјавио је да ће разговарати са бразилским председником Жаиром Болсонаром о могућности војне интервенције у Венецуели, додајући да све опције остају на столу.

Међутим, амерички специјални изасланик за Венецуелу Елиот Абрамс раније је порекао да ће Трампова администрација следити пут војне интервенције у Венецуели. Слично томе, вршилац дужности америчког секретара за одбрану Патрик Шанахан изјавио је у уторак на конгресном саслушању да Вашингтон не жели да постигне решење кризе у Венецуели војним путем.

Дугогодишње напетости између Сједињених Држава и Венецуеле ескалирале су раније ове године, када је опозициони лидер Хуан Гваидо 23. јануара прогласио себе за привременог председника земље. Сједињене Државе и њихови савезници одмах су признали Гваида. Русија, Кина, Мексико, Турска и неколико других земаља и даље признају уставно изабраног председника Венецуеле Николаса Мадура као јединог легитимног лидера у земљи. Мадуро је назвао Гваида марионетом Сједињених Држава и оптужио Вашингтон да покушава да изврши државни удар у Венецуели.

Путинова армија брани Мадура. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руске трупе већ су у Венецуели

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА