Najnovije

KAUBOJI NEŠTO OPASNO MUTE: Da li će gurnuti Brazil u rat sa Venecuelom? (VIDEO)

Brazilski ministar odbrane Fernando Azevedo izjavio je u utorak, kako navodi Rojters, da Vašington i Brazil ne razmišljaju o upotrebi vojnih snaga u Venecueli, dodajući da se nada da će pronaći mirno rešenje za zemlju koja je pogođena krizom.

Brazilska vojska (Foto: Jutjub)

- To nije hipoteza o kojoj razmišljamo. Brazil se raduje mirnom i brzom rešenju krize u Venecuel - izjavio je za Rojters Fernando Azevedo kada se susreo sa svojim američkim kolegom u Pentagonu.

Prošlog utorka, američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će razgovarati sa brazilskim predsednikom Žairom Bolsonarom o mogućnosti vojne intervencije u Venecueli, dodajući da sve opcije ostaju na stolu.

Međutim, američki specijalni izaslanik za Venecuelu Eliot Abrams ranije je porekao da će Trampova administracija slediti put vojne intervencije u Venecueli. Slično tome, vršilac dužnosti američkog sekretara za odbranu Patrik Šanahan izjavio je u utorak na kongresnom saslušanju da Vašington ne želi da postigne rešenje krize u Venecueli vojnim putem.

Dugogodišnje napetosti između Sjedinjenih Država i Venecuele eskalirale su ranije ove godine, kada je opozicioni lider Huan Gvaido 23. januara proglasio sebe za privremenog predsednika zemlje. Sjedinjene Države i njihovi saveznici odmah su priznali Gvaida. Rusija, Kina, Meksiko, Turska i nekoliko drugih zemalja i dalje priznaju ustavno izabranog predsednika Venecuele Nikolasa Madura kao jedinog legitimnog lidera u zemlji. Maduro je nazvao Gvaida marionetom Sjedinjenih Država i optužio Vašington da pokušava da izvrši državni udar u Venecueli.

Putinova armija brani Madura. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruske trupe već su u Venecueli

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA