Најновије

ОБРАДОВИЋУ ПОНОВО ЗАБРАЊЕН УЛАЗ НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ: Позвао институције Србије да реагују (ВИДЕО)

Председнику Двери Бошку Обрадовићу данас је поново забрањен улаз на територију наше јужне покрајину Косово и Метохија.

Обрадовићу забрањен улазак на Косово (Фото: Јутјуб)

Он је задржан на административном прелазу Јариње, јер како се наводи у документу забране „представља претњу јавној безбедности“ те лажне државе Косово.

„Да ли је могуће да у 21. веку може да постоји забрана слободе кретања негде на европској територији. Како ја као народни посланик у Народној скупштини Републике Србије, као грађанин и држављанин Србије не могу да уђем на територију Републике Србије? А то је несумњиво по нашем Уставу и по резолуцији 12 44 СБ и територија Косова и Метохије“, истакао је Обрадовић.

Он је навео да је ова забрана извршена у директној координацији Београда и Приштине, с обзиром на то да се данас формира Савез за Србију – Савез за Косово и Метохију и то представља претњу и за власти у Београду, али и за нелегитимне сепаратистичке власти у Приштини.

Он је позвао институције Србије да реагују и да објасне како једном народном посланику Републике Србије није омогућена слобода кретања.

„Ово је директан договор Александар Вучића и Хашима Тачија, они желе да онемогуће стварање Савеза за Србију – Савеза за Косово и Метохију, данас у Грачаници, јер је то заправо стварање алтернативне политике овој срамној издајничкој и противуставној политици коју води актуелна власт“, рекао је Обрадовић.

Делегација Двери је наставила путовање за Грачаницу без председника Обрадовића, на челу са члановима Председништва, народним послаником Маријом Јањушевић и председником ГрО Двери Београд Југославом Кипријановићем.

Запослени напредњаци у јавном сектору у Грачаници окупирали су по налогу својих шефова Дом културе у Грачаници, где данас треба да се одржи конструктивна седница Председништва Савеза за Србију на Косову и Метохији како би онемогућили њено одржавање, што показује јасан страх напредњака због присуства другачије политике на простору наше јужне покрајине.

Зашто је Брисел на ивици да направи историјску грешку на Балкану прочитајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА