Најновије

ВУЧИЋ О НАПАДУ РОСУ: Веома бринем за оно што ће тек да дође, поносан сам на наше војнике

Председник Србије Александар Вучић изразио је бојазан, поводом збивања у уторак на Косову и Метохији, за оно што ће тек доћи, те поручио да Србија неће дозволити иживљавање над српским становништвом и најавио даља улагања у Војску Србије.

Вучић (Фото: Јутјуб)

"Ако неко мисли да може да се иживљава над нашим становништвом и да то може да понавља, а онда да буде 'пуј пике не важи' и да за то тражи сумњива објашњења - то неће моћи", поручио је он.

Вучић је, обилазећи реконструисање просторије Интерната Војне гимназије, нагласио да ће држава, полако али сигурно да обнавља ствари које смо подизали четири или пет деценија, а у међувремену у те објекте није улагано.

Указао је, у изјави новинарима, да нисмо више суочени са трендом смањења пријава деце у Војну гимназију, рекавши да се ове године пријавило чак 440, а примљено ће бити 90.

"То значи да деца све више осећају да ће држава да брине све више о војсци и њеним припадницима. Кроз изградњу јефтиних станова и увећањем плата они ће моћи да рачунају на сигурну егзистенцију за себе и своје породице", објаснио је он.

Вучић је казао да би данас, обилазећи овај објекат, био много срећнији да се није десило оно што смо у уторак видели на КиМ.

"Веома бринем за оно што ће тек да дође, и то је једини разлог што нисам данас срећан", поручио је он.

Упитан колико је забринут за војнике због јучерашњих догађања на Космету Вучић је указао да држава у војнике улаже огроман новац за њихово школовање, и да људи који се за такав посао опредељују знају да се не кандидују за манекене.

У вези ситуације на Ким изразио је незадовољство реакцијом НАТО, који је, према његовим речима изнео лажи, а критиковао је и ЕУ, чији се представници јављају само онда када прође критично стање.

"Невезано за то ми ћемо да развијамо нашу војску, и подижемо животни стандард наших војника, да будемо спремни да чувамо наш народ. То је нешто што је сврха војске и због чега постоје војске у свим земљама света", објаснио је он.

Вучић: Поносан како су се одговорно понели припадници ВС

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је поносан на војнике како су се понели када је подигнута борбена готовост у уторак због дешавања на северу КиМ.

Вучић је током обиласка реконструисаних просторија интерната Војне гимназије рекао да, када је подигнута борбена готовост, за разлику од ранијих периода, није било "никаквих искакања или одлазака, нити кукњаве и прављења трагичних сцена".

"Одговорно су се понашали и били су пуни родољубља, хвала им на томе. Наставићемо да унапређујемо опремљеност и наоружање наших војника и то ће бити један од кљуцнцих приоритета и у нарнедм периоду. Још једном честитам свим припадницима наше армије на професионалном и изузетном родољубивом односу према земљи коју чувају и штите", поручио је Вучић.

Каже да се чак и по Војној гиманазији види колико нам војска и земља иду напред, као и да ће се видети да се Војној гиманзцији среде и спортски терети.

Додао је да је и сада све уређено на пристојан начин, затим да је храна унапређена калоријски, као и да ће бити све боља по питању квалитета.

"З нас је важно да више немамо онакав тренд пада излазак из војске", каазоа је Вучић и подетио да држава улаже много новца у школовање војника и да се раније дешавало да они после свега тога напуштају војску јер не виде перпсктиву у војсци.

"Пре краја године ћемо имати и готове јефтине станове у Врању и Нишу, а ускоро ће кренути и изградња тих станова и у Београду и у Новом Саду, као и у Сремској Митровици. Мислим да ће то људкима бити јасан сигнал да држава покушава да поправи стандард војске и показује поштовање према војницима који морају да буду спрмени да одбране и заштите земљу", истакао је председник Вучић.

Објављен амерички план за тоталну дестабилизацију Русије, који можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА