Најновије

СРБИЈО ПОКЛОНИ СЕ ЗЛАТНИМ МОМЦИМА: Делфини јачи од олује и Хрватске, идемо на Олимпијске игре!

Ватерполисти Србије су шампиони Светске лиге. Наш тим је после велике и тешке борбе савладао Хрватску са 12:11. Овим тријумфом Србија је осим трофеја обезбедила и пласман на ОИ!

Ватерполо Србија-Хрватска (Фото: Јутјуб)

Победоносни погодак постигао је Филип Филиповић из петерца на 17 секунди пре краја утакмице.

8. минут - Искључење за Србију, тајм-аут за Хрватску. Ако се одбранимо, све је готово. Вукићевић погађа за 11:11. Имамо цео напад за победу... Петерац за Србију на 17 секунди пре краја. Филиповић погађа, 12:11 за Србију... Хрвати имају последњи напад. Бијач је отишао у напад и промашио, Србија је шампион светске лиге. Делфини иду на Олимпијске игре

7. минут - Ћуков ударац изблокиран, остаје нерешено, на мање од два минута до краја. Сјајна одбрана Мандића. Идемо у контра напад. Филипоооовић постиже гол, водимо са 11:10

6. минут - Магична акција Делфина, коју голом крунише Филиповић, 10:10. Србија се брани са играчем мање. Услови на ивици регуларних. 

5. минут - Прлаиновић не погађа са играчем више, поново смо пропустили велику шансу. Коначно нас је и срећа погледала, Вукићевићева бомба је завршила на пречки.

4. минут - Ау каква голчина Мандића. Урадио је шраубу и из велике удаљености погодио за 9:9.  Треће искључење за Јакшића користи Вукићевић, нова предност Хрватске, 10:9.

3. минут - Митровић поново сигуран на голу. Услови у базену све тежи. Каква штета, Алексић је постигао голчину, али је време за напад истекло пре него што је упутио лопту ка голу ривала.

2. минут - Сјајна асистенција Филиповића за Јакшића, који изједначава на 8:8. Хрвати лако користе играча више и стижу до нове предности, 8:9. Ранђеловић се више неће враћати у базен. Бијач поново брани, Баракуде имају напад за +2.

1. минут - Коначно Србија има први напад, али Филиповић промашује. Тешки услови за игру по великом пљуску. Митровић новом одбраном држи Србију у игри.

Трећа четвртина

8. минут - Поново не користимо шансе, остаје нерешено. Прецизан хитац Бушљеа, Хрватска поново води, 7:8. Срећа поново није на нашој страни, имали смо играча више, а Ћуков ударац је завршио на пречки. Хрватска има предност пред последњих осам минута.

7. минут - Три одбране фантастичног Митровића. Србија има напад за нови преокрет. Играч више за Делфине и тајм-аут Савића.

6. минут - Хрватска преокреће резултат, Фатовић погађа за 6:7. Коначно први петерац за Србију, Вицо је непрописно фаулиран. Мандић прецизан, 7:7.

5. минут - Србија игра очајно у нападу у другом полувремену и још једном не стиже до гола. Хрватска има играча више, а Туцак тражи тајм-аут.

4. минут - Не користимо играча више по ко зна који пут. Хрвати имају напад за вођство. Срећом Баракуде погађају само оквир гола.

3. минут - Лоша реакција наших у нападу, Хрвати после контре стижу до 6:6.

2. минут - Не користимо шансу да поведемо са два гола разлике. Грешке на обе стране и даље без гола у трећем периоду.

1. минут - И по трећи пут Хрватска има први напад. Одлична реакција Ћука, Србија се брани са играчем мање.

Друга четвртина

8. минут - Хрватска прекида серију Србије од 5:0 и смањује на 6:5. Наши праве контра-фаул, па Хрвати имају прилику да изједнале пре одласка на одмор. Одбранили смо се, Србија на полувремену води са 6:5.

7. минут - Још једна сјајна тимска одбрана Србије. На другој страни Мандић уз мало среће погађа за +2, 6:4. Судије су гледале ВАР, али дилеме није било, лопта је целим обимом прешла замишљену гол линију.

6. минут - Дупло искључење за Србију, али Хрватска не користи две шансе за гол. Прлаиновић погађа, Србија ВОДИ по први пут на мечу, 5:4

5. минут - Опет се бранимо и још једном имамо шансу за изједначење. Савршен напад Делфина, Филиповић постиже први гол, 4:4.

4. минут - Алексићу бежи лопта и пропада лепа шанса. Још један зицер за Србију, али Мандићев лоб завршава на гол линији.

3. минут - Четврто искључење Хрвата, то користи Митровић да смањи на 3:4. Друго исључење за Јакшића, али се бранимо и имамо напад за изједначење.

2. минут - Сјајна контра Србије, коју је голом крунисао Мандић, 2:4.

1. минут - Први напад поново имају гости. Невероватно, већ трећи петерац за Хрватску. Фатовић прецизан, 1:4. Наши поново не користе напад са играчем више.

Прва четвртина

8. минут - Коначно гол за Србију. Лепа акција са играчем више, Ћук је шутирао, а Алексића је лопта погодила у главу и преварила Бијача, 1:2. Нови петерац за Хрватске, овог пута у последњој секунди четвртине. Јоковић је био прецизан, 1:3. Крај прве четвртине.

7. минут - Спектакуларна одбрана Митровића, који је за сад најбољи играч Србије.

6. минут - Србија се одбранила са играчем мање, Митровић сигуран на голу. Наши поново погађају оквир гола.

5. минут - Поново немамо среће. Филиповић погађа стативу. Одлична реакција наших момака у одбрани. Још један катастрофалан напад Србије, и даље не можемо до гола.

4. минут - Петерац за Хрватску. Вукићевић прецизан, 0:2 за Хрвате. Србија је поново имала играча више, наши су постигли гол, али по истеку времена. 

3. минут - Прво искључење за Србију, и то за Душана Мандића. Хрватска води са 1:0, Буљубашић је покупио одбитак од пречке и савладао Митровића, Баракуде воде са 0:1. Буљубашић добија искључење, али лош напад нашег тима.

2. минут - Прва одбрана за Митровића, Фатовић је покушао. Велики промашај Пјетловића на другој страни.

1. минут - Кренула је финална утакмица у Београду. Срећно Делфини. Први напад имају Хрвати. Грешке на обе стране у уводна два напада.

Прочитајте ОВДЕ све детаље победе одбојкашица.

Извор: Српски телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА