Најновије

ПАКЛЕНИ МОНСТРУМ НА ВРАТИМА ЕВРОПЕ: Чека нас незапамћена врућина! (ВИДЕО)

Лето нам се почетком викенда вратило у свом пуном сјају, а сунце и топло време наставиће се и идућих дана.

Мапа Европе и временских прилика (Фото: Јутјуб)

У недељу ће на севру Балкана превладавати сунчано уз углавном слаб југозападни ветар. Послеподневна температура биће између 31 и 34 °Ц. И у средишњем делу Балкана претежно сунчано и вруће. Послеподне и увече уз више облака постоји мала вероватноћа за понеки пљусак.

На северном Јадрану и у горским крајевима превладаваће сунчано, уз слаб југозападни, на мору и јужни ветар. Јутро ће у горју још бити сразмерно свеже, док ће дању готово посвуда бити вруће, уз температуру између 30 и 33 °Ц. Сунчано ће бити и на средњем Јадрану и у унутрашњости Далмације уз тек понеки облак у заобаљу. Ветар ће бити слаб југозападни и северозападни. Послеподневна температура између 30 и 34 °Ц.

У првој половини следеће недеље у копненом ће се подручју наставити већином сунчано и топло време. Но, у понедељак уз више облака местимично је могућ понеки пљусак, а облачније може бити и у уторак, посебно на истоку. Јутра ће бити топла, а дању углавном вруће, средином недеље ипак мало мање него на његовом почетку и крају.

Екстремне врућине у целој Европи

Почетком следеће недеље западну Европу ће захватити екстремне врућине. У Француској се очекују температуре и до 43°Ц, а врућ афрички талас пристићи ће све до северне Енглеске уз значајно одступање вредности од просека.

Иако до Балкана центар овог врућег афричког таласа не би требао да стигне, биће неколико врло врућих дана с максималним температурама преко 35 степени Целзијусових, што се посебно односи на идући викенд.

Прочитајте ОВДЕ какав се то хорор десио код Зрењанина.

Извор: 24sata. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА