Најновије

ДА ЛИ ЋЕ ВУЧИЋ ОДРЖАТИ ОВА ОБЕЋАЊА: "Нећемо дозволити да наш народ на КиМ буде гладан! Отићи ћу на Косово у септембру или октобру!"

Председник Србије Александар Вучић након сусрета са основцима са Косова и Метохије рекао је да ће у наредних дан или два успети додатно да снабде робом широке потрошње продавнице на КиМ.

Александар Вучић (Фото: јутјуб)

Он је рекао да неће дозволити да народ буде гладан и жедан, већ да имају нормалан живот.

"Осим што имамо врло талентовану децу на југу, верујем да ће се наредних година уписивати још више у Косовској Митровици. Улагаћемо у КиМ и живот више неће тамо бити исти.  Срећан сам што деца бескрајно воле Србију, а моја молба је да своје снове сневају на Косову, а саветовао сам им да уче што више јер знање нико не може да им отме и узме", рекао је Вучић. 

Он је рекао да је могла да се види хистерична реакција многих албанских политичара, али и оних у Београду након што је поставио питања о убиству Оливера Ивановића. 

"Наши надлежни органи наставиће са спровођењем истраге о убиству Оливера Ивановића и верујем да ћемо доћи до нових информација", рекао је председник. 

Додао је да су се поједини политичари у Србији "упирали" да бране поједине Албанце за које је поставио питање - где су били?

"Изгледа да је то било много тешко питање, јер неки људи нису смели да буду тамо. Још нисам добио одговор шта су неки у Тирани радили и неки у Косовској Митровици. Ту одговор нећете да добијете. Што су већа нервоза и хистерија - то мени говори колико су питања погодила право у средину", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће наставити да ради свој посао као и до сада. 

"Наше је да издржимо притиске, а ми ћемо наставити да српски брод водимо ка сигурној луци. Тако ћемо да се понашамо, за нас ће истина и задовољење правде бити врховни принцип", рекао је он. 

Осврнувши се на изјаву Бојка Борисова, председник је рекао да је Бугарска  признала независност Косова, али Србија то није. 

"Ми са Бугарском имамо добре односе, а ја ћу у наредним данима имати сусрет са Бојком и разговарати о свему", рекао је председник. 

Вучић је рекао да ће се борити за истину и правду.

"Пустио сам их да изговоре највеће гадости, а данас констатујем да нисам добио одговоре на моја питања. Једини одговор је био од албанског тужиоца", истакао је председник и додао да ће вероватно на Косово у септембру или октобру: 

"Ићи ћу када будемо могли да покажемо шта смо урадили из инвестиционог програма за Косово, а до тада ћемо успевати да снабдевамо људе, да попунимо рафове и обезбедимо им опстанак на огњиштима"

Председник је рекао да је забрана уласка политичара још једно кршење споразума.

"Баш ме брига што мрзе мене, али је важно како се опходе према Србима на КиМ. Можете ви да забрањујете све, али Срби ће имати шта да једу и пију", рекао је Вучић. 

Које је решење за Балкан по бившем шефу ЦИА-е, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА