Најновије

ПАЦОЛИ ПОЛУДЕО: Умислио да је Косово независно, па се усуђује Квинти да поставља жестоке услове за дијалог!

Вршилац дужности министра спољних послова лажне државе Косово Беџет Пацоли коментаришући саопштења земаља Квинте каже да је званична Приштина "спремна, као и увек за преговоре са Србијом, али само као две независне државе".

Беџет Пацоли (Фото: Јутјуб)

Пацоли је рекао да је спољна политика Косова увек била координисана и у складу са ставом стратешких партнера, САД, Немачке, Француске, Велике Британије и Италије, и то од почетка деведесетих година.

- Наша државност се заснива на западној оријентацији и поздрављамо посвећеност свих земаља Квинте да нормализују односе између Косова и Србије, навео је Пацоли.

Он је нагласио да је Косово увек било посвећено наставку дијалога.

- Били смо спремни да наставимо разговоре, али Србија је своју столицу оставила празном и непрестано изазивала инциденте и агресију на Косову, написао је на друштвеној мрежи Беџет Пацоли, после захтева држава Квинте за поновно покретање дијалога и укидање пореза на српске производе.

Пацоли је рекао и да данашња изјава Марка Ђурића још једном доказује неспремност Србије да нормализује односе са Косовом.

Како је навео, Косово две године води незапамћену дипломатску битку са Београдом, док је истовремено, каже, "прљава српска дипломатија имала за циљ подривање државности Косова у међународном окружењу".

Пацоли тврди и да су таксе које је увела Приштина на робу из централне Србије, "суверени инструмент Косова као реакција на агресију коју је изазвао Београд, а да Србија и даље не показује вољу да то прекине".

Спремни смо као и увек за дијалог, али услови су јасни, казао је Пацоли, оценивши да је реч о односима "две независне и суверене државе", чији циљ је "обострано признавање и успостављање дипломатских односа".

Боцан-Харченко одбрусио Западу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА