Најновије

"МОРАМО НА КОСОВО СА СПЕЦИЈАЛЦИМА": Ево шта каже Шешељ после нових мера Приштине

Председник СРС Војислав Шешељ је, поводом одлуке тзв. дирекције граничне јединице косовске полиције о непризнавању српских пасоша приликом уласка грађана на територију Косова и Метохије, изјавио да Србија треба да уђе са војском и полицијом на територију своје јужне покрајине.

Шешељ (Фото: Јутјуб)

- Ово је само још један од знакова да ми морамо на Косово и Метохију ићи са специјалцима! Ово се не сме толерисати! Србија треба да прву прилику искористи, кад направе неку такву дискриминаторну меру, да прогласи да спроводи Резолуцију 1244 и да на Косово враћа 999 војника и полицајаца. Створила би се велика галама, али пошто то стоји у Резолуцији СБ, ја не верујем да би Западне силе оружано интервенисале против тога. Било би притисака, било би вербалних напада, било би покушаја уцена, али једноставно, ако је то нешто што стоји у Резолуцији СБ, не може се против тога - рекао је др Шешељ. 

Председник СРС сматра да, иако у Резолуцији СБ 1244 стоји да Кфор дозвољава српској војсци повратак, они предуго одлажу да поступе по наведеној Резолуцији. 

- Већ 20 година они не дозвољавају, тако да… У сваком случају, то би нам дало велики маневарски простор. Наравно, за почетак, те трупе не би ишле испод Ибра – изјавио је др Шешељ и рекао да слаже да би у том случају Кфор био ухваћен на препад, те да и због тога не би реаговао.

Подсећамо, према одлуци тзв. граничне полиције, забрана уласка се не односи на особе које поседују личну карту и извод за децу са фотографијом, јавила је РТС.

Генерал Ратко Младић хтео је да зауставу "Олују", али је у томе спречен, јер су покушали да га убију. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Србија данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА