Најновије

КИНЕЗИ ДЕФИНИТИВНО ГРАДЕ БЕОГРАД: У плану им је метро, мост, али и тунел од Новог Београда до Теразија! Ево када почињу!

Делегација Београда коју предводи председник Скупштине града Никола Никодијевић у посети је Кини на позив две највеће кинеске грађевинске и енергетске компаније "Power China" i "Cmec".

Нови Београд (Фото: Јутјуб)

Првог дана посете госте из Београда примио је Ксу Јианглонг, потпредседник компаније "Power China", а у разговору је истакнуто да постоје велики потенцијали за даљу сарадњу будући да ова компанија већ послује у Србији и ради на извођењу сложених грађевинских радова на траси обилазнице око Београда.

Са задовољством је констатовано да "Power China" има потписан уговор за изградњу топлодалековода од Обреновца до топлане Нови Београд, чијом ће се реализацијом остварити огромне уштеде у потрошњи енергената током зиме и допринети одрживом развоју Београда.

Разговарало се о изградњи београдског метроа и размењене су информације о томе да је у току израда студије изводљивости овог највећег инфраструктурног подухвата који ускоро треба да отпочне да се гради.

Представници компаније "Power China" изразили су заинтересованост и за изградњу будућег моста преко Саве и тунела који би повезивао Нови Београд и Теразијски плато.

Другог дана посете делегацију Београда примили су Хан Ксиаојун, извршни директор и Тонг Зиганг, потпредседник компаније "Cmec".

Са представницима ове највеће енергетске компаније разговарало се о роковима и динамици почетка реализације прве фазе изградње фабрике за прераду отпадних вода Велико село. Како су истакли представници компаније "Cmec", припреме за радове иду по плану и да се очекује да у наредних неколико недеља отпочне реализација овог великог пројекта од изузетне важности за град Београд.

У делегацији из Београд су и помоћник градоначелника Андреја Младеновић и градски секретар за урбанизам и грађевинске послове Милош Вуловић.

Дрецун изнео нове информације о Косову и изборима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА