Najnovije

KINEZI DEFINITIVNO GRADE BEOGRAD: U planu im je metro, most, ali i tunel od Novog Beograda do Terazija! Evo kada počinju!

Delegacija Beograda koju predvodi predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević u poseti je Kini na poziv dve najveće kineske građevinske i energetske kompanije "Power China" i "Cmec".

Novi Beograd (Foto: Jutjub)

Prvog dana posete goste iz Beograda primio je Ksu Jianglong, potpredsednik kompanije "Power China", a u razgovoru je istaknuto da postoje veliki potencijali za dalju saradnju budući da ova kompanija već posluje u Srbiji i radi na izvođenju složenih građevinskih radova na trasi obilaznice oko Beograda.

Sa zadovoljstvom je konstatovano da "Power China" ima potpisan ugovor za izgradnju toplodalekovoda od Obrenovca do toplane Novi Beograd, čijom će se realizacijom ostvariti ogromne uštede u potrošnji energenata tokom zime i doprineti održivom razvoju Beograda.

Razgovaralo se o izgradnji beogradskog metroa i razmenjene su informacije o tome da je u toku izrada studije izvodljivosti ovog najvećeg infrastrukturnog poduhvata koji uskoro treba da otpočne da se gradi.

Predstavnici kompanije "Power China" izrazili su zainteresovanost i za izgradnju budućeg mosta preko Save i tunela koji bi povezivao Novi Beograd i Terazijski plato.

Drugog dana posete delegaciju Beograda primili su Han Ksiaojun, izvršni direktor i Tong Zigang, potpredsednik kompanije "Cmec".

Sa predstavnicima ove najveće energetske kompanije razgovaralo se o rokovima i dinamici početka realizacije prve faze izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda Veliko selo. Kako su istakli predstavnici kompanije "Cmec", pripreme za radove idu po planu i da se očekuje da u narednih nekoliko nedelja otpočne realizacija ovog velikog projekta od izuzetne važnosti za grad Beograd.

U delegaciji iz Beograd su i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i gradski sekretar za urbanizam i građevinske poslove Miloš Vulović.

Drecun izneo nove informacije o Kosovu i izborima! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA