Најновије

СНАЈПЕРИСТИ ИЗАШЛИ НА МЕГДАН: Рус и Украјинац у ноћном лову: А вратио се само један!

Пре неки дан се у рејону насељеног места Павлопољ одиграо се интеренсантан снајперски дуел. Наиме, дошло је до окршаја између снајпериста две зараћене стране. Том приликом је ликвидиран украјински официр са чином мајора.

Руски снајпериста (Фото: РИА)

Украјински снајпериста из састава 74. извиђачког батаљона (разведбат) је кренуо у ноћну мисију “лова” на пешадинце ДНР који се налазе на првој линији фронта. Поред тога на његовом нишану су се требали наћи елементи милиције ДНР која се налази у ближој тактичкој дубини, као што су разне артиљеријске позиције, јединице везе, командна места.

Знајући за високу активност украјинских снајпериста на овом одсеку фронта, команда ДНР је недавно образовала посебну контраснајперску групу састављену од прекаљених стрелаца, који су имали задатак да пресеку ову активност. Они су формирали неколико заседних места и чекали да им непријатељ упадне у замку.

Негде око 22:40ч непријатељ се појавио. Он је ликвидиран у моменту док је тражио погодну позицију за дејство. Снајпериста ДНР је на уочену мету испалио неколико метака, од којих је већ први био смртоносан. Остали су само “оверили” мету.

Касније се установило да се радило о искусном украјинском снајперисти који има чин мајора. Његова матична јединица је био 74. извиђачки батаљон који је учествовао у борбама за Доњецки аеродром, Авдјевку, Иловаиск, Маринку.

Како су Руси спречили израелске бомбардере да направе хаос у Сирији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА