Najnovije

SNAJPERISTI IZAŠLI NA MEGDAN: Rus i Ukrajinac u noćnom lovu: A vratio se samo jedan!

Pre neki dan se u rejonu naseljenog mesta Pavlopolj odigrao se interensantan snajperski duel. Naime, došlo je do okršaja između snajperista dve zaraćene strane. Tom prilikom je likvidiran ukrajinski oficir sa činom majora.

Ruski snajperista (Foto: RIA)

Ukrajinski snajperista iz sastava 74. izviđačkog bataljona (razvedbat) je krenuo u noćnu misiju “lova” na pešadince DNR koji se nalaze na prvoj liniji fronta. Pored toga na njegovom nišanu su se trebali naći elementi milicije DNR koja se nalazi u bližoj taktičkoj dubini, kao što su razne artiljerijske pozicije, jedinice veze, komandna mesta.

Znajući za visoku aktivnost ukrajinskih snajperista na ovom odseku fronta, komanda DNR je nedavno obrazovala posebnu kontrasnajpersku grupu sastavljenu od prekaljenih strelaca, koji su imali zadatak da preseku ovu aktivnost. Oni su formirali nekoliko zasednih mesta i čekali da im neprijatelj upadne u zamku.

Negde oko 22:40č neprijatelj se pojavio. On je likvidiran u momentu dok je tražio pogodnu poziciju za dejstvo. Snajperista DNR je na uočenu metu ispalio nekoliko metaka, od kojih je već prvi bio smrtonosan. Ostali su samo “overili” metu.

Kasnije se ustanovilo da se radilo o iskusnom ukrajinskom snajperisti koji ima čin majora. NJegova matična jedinica je bio 74. izviđački bataljon koji je učestvovao u borbama za Donjecki aerodrom, Avdjevku, Ilovaisk, Marinku.

Kako su Rusi sprečili izraelske bombardere da naprave haos u Siriji, saznajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA