Најновије

ОВО МЕСТО ЈЕ ПОЗНАТО ПО СТРАДАЊУ, ЈУНАШТВУ И ЕГЗОДУСУ СРБА: Додик подржао окупљање у знак сећања на ратна дешавања!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је веома значајно вечерашње окупљање на академији “Егзодус и трајање” – подсетник на ратна дешавања у Возући, као и етничко чишћење више од 40.000 Срба са подручја Зенице, Жепча, Бановића и Завидовића, да би се указало на истину о страдању Срба коју је потиснуо међународни фактор.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

– Град Добој, удружења негују сећање на страдање Возућана. То је место које памти и зна цела Република Српска, познато по страдању, по јунаштву, по егзодусу, по чињеници да за многе злочине и етничко чишћење тог простора никада нико није одговарао, по томе да је била присутна муџахединска јединица “Ел муџахедин”, под командом Сакиба Махмуљина којег је недавно град Зеница прогласио почасним грађанином – рекао је Додик новинарима пре почетка академије.

Он је подсетио да је у то време и садашњи члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић био командант полиције на том простору и није спречио да муџахедини убијају Србе.

– То, наравно, говори о томе да са њихове стране није ни чудо да се тако поступа. Али, ми не смемо да заборавимо! – нагласио је Додик.

Он је навео да се, преувеличава, прича о Сарајеву, а не види да је 2.000 људи из Возуће протерано, уништена њихова вековна огњишта, страдали животи, али и материјална, техничка средства, која је требало обновити.

– Све што је стварано генерацијама одједном је нестало и као да нико није за то одговоран – нагласио је Додик. Он је додао да нико од међународног фактора није примећивао ни етничко чишћење у Хрватској.

Војни бескућници из хотела "Бристол" 22 дана без струје! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА