Најновије

ВОЈСКА ГАЗИ КА НЕПРИЈАТЕЉСКОМ УПОРИШТУ: САА напредује у Идлибу! Џихадисти беже пред налетом Асадових снага

Сиријска арапска армија (САА) постигла је велики напредак у Идлибу, пошто је извела снажан напад на положаје џихадиста дуж југоисточног фронта у овој провинцији.

САА напредује у Идлибу (Фото: Јутјуб)

Сиријску армију су у овом подухвату предводили 25. дивизија специјалних снага (ранији Тигрови) и Пети корпус. Асадове снаге су напале непријатеља на две линије фронта, а све са циљем да се напредује према стратешки важном граду Марат ал-Нуману.

Како је пренео војни извор са линије фронта, сиријска војска је заузела неколико градова и села. У рукама Асадових снага сада се налазе Мар Самарин, који се налази само три километра од Марат ал-Нумана, Деир Шарки, Таканах, Ал-Хадити, Та Курсијан, Абу Џариф и Тал Катрах.

Он је истакао да су се џихадисти разбежали у правцу Марат ал-Нумана, а сиријска војска сада ради на чишћењу терена у овим градовима, као и на ојачавању одбрану за случај да побуњеници крену у контраофанзиву.

Сиријска војска се сада налази веома близу стратешки важног града Марат ал-Нумана, који је једно од кључних упоришта џихадиста у овом подручју. Марат ал-Нуман су заузели џихадисти 2014. године током велике офанзиве побуњеника.



Прочитајте ОВДЕ како су џихадисти напали цивиле у Алепу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА