Најновије

СЕВЕРНОКОРЕЈЦИ НАПАЛИ РУСИЈУ: ''Поздрав од Кима!''

Војне и индустријске организације у Русији напали су хакери из групе Кимсуки која је повезана са Северном Корејом, рекли су медијима руски стручњаци за сајбер безбедност.

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Да би прикупили поверљиве информације о активностима руских ваздухопловних и одбрамбених компанија, хакери су искористили пандемију коронавируса и почели да шаљу лажне поруке на електронску пошту са конкурсима за посао. Сврха напада били су, између осталог, запослени у државној корпорацији наменске индустрије „Ростех“, тачније подаци са њихових рачунара.

Већина напада била је лоше припремљена и није им представљала значајну претњу када су им изложени, међутим, то би могла бити само припрема, „сондирање тла“ за озбиљнији ударац на информациони систем корпорације, пише лист Комерсант позивајући се на подружницу Ростех РТ -Информ“, који се бави информационом безбедношћу.

Хакерска група Кимсуки позната је под именима Velvet Chollima, Black Banshee, а од 2010. године активно напада објекте у Јужној Кореји, али је касније проширила географију напада, објаснила је Анастасија Тихонова, шеф софистицираног истраживања претњи у Group-IB

Према речима Тихонове, хакери из Северне Кореје могу бити умешани у сајбер нападе на произвођаче оружја у Русији, Украјини, Словачкој, Турској и Јужној Кореји. Међу највећим нападима Кимсукија је хаковање мреже јужнокорејског оператора 23 нуклеарна реактора у 2014. години, током којих је група украла поверљиве документе.

О гранатирању ЛНР прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА