Најновије

АМЕРИКА И НАТО УЛАЗЕ У РАТ У КАРАБАХУ: И Запад на страни Јермена?

Сједињене Америчке Државе имају пчан да интервенишу у оружаном сукобу у Арцаху.

НАТО (Фото: Јутјуб)

Управо је постало познато да је председница Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси, на састанку са азербејџанским министром спољних послова, говорила о потреби да се хитно зауставе војне операције у Карабаху.

Неколико сати раније, председник Доналд Трамп рекао је: „Постигли смо напредак (у помирењу у Карабаху). Имамо врло добре односе са Јерменијом. Многи људи из Јерменије живе у нашој земљи. Намеравамо да помогнемо Јерменији “.

Пре тога, генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг спреман је да се састане и разговара са председником Азербејџана, ако Баку то жели.

„Дубоко смо забринути због сукоба у Нагорно-Карабаху и посебно напада на цивиле. Позивамо Азербејџан и Јерменију да зауставе нападе и поштују прекид ватре “, рекао је Столтенберг након завршетка првог дана дводневног онлајн састанка министара одбране НАТО-а.

Такође је рекао да је покренуо тему спора између Грчке и Турске око вађења горива на Кипру. Према његовим речима, догодила се „плоднотворна размена мишљења“. Грчка и Турска разговарају сваког дана у седишту НАТО-а, постоје потешкоће и разлике у погледима, додао је он.

Столтенберг је такође потврдио да ће НАТО успоставити свемирски центар за комуникацију и надгледање претњи у војној бази Рамштајн у Немачкој. Није прецизирао када ће центар почети са радом и колико ће запослених имати.

Како је Турска постала поретња за НАТО, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА