Најновије

ДОДИК ОТКРИО: Имаћемо одлуку да БиХ не признаје тзв. Косово, званично и коначно!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је "захвалан свом хрватском колеги Жељку Комшићу што је питање признања независности тзв. Косова изнео пред Председништво БИХ јер ће тако БиХ имати званичну одлуку о непризнавању".

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

- Комшић је урадио феноменалну ствар за нас. Имаћемо одлуку да БиХ не признаје Косово и званично и коначно - рекао је Додик за портал Српскаинфо.

Како је објаснио, није другог начина да БиХ и званично заузме став о Косову, а да неко не покрене питање признања у Председништву БиХ.

- Глупо би било да сам то урадио ја, па гласао против -рекао је он.

Додаје да је питање премештања амбасаде БиХ у Јерусалим сматрао малом ценом за велику добит коју би БиХ могла да добије од САД, којима је израелско питање константа спољне политике.

Вучић: У БиХ су двојица лидера оголила однос према Србији

Председник Србије изјавио је данас да двојица лидера у БиХ показују шта мисле о Србији и Србима и да за њих територијални интегритет Србије никада ништа није значио.

Упркос томе, рекао је Вучић новинарима, Србја неће мењати своју политику према БиХ, али нема никакву потребу да правда и објашњава своју позицију и политику најуспешније земље у региону.

- Не морам више ни да говорим онако како би изгледало да им се стално због нечега правдам јер су они својим понашањем јасно рекли Србима рекли шта мисле о њима, и Србма у Србији и Србма у БиХ. И можда је у том смислу Додик у у праву да је добро да маске падну и да сви оголе своје политичке ставове и да видимо ко шта стварно и искрено мисли - рекао је Вучић.

Тако је прокоментарисао изјаву Додика, након захтева Жељка Комшића за расправу о независности Косова, да је Комшић урадио феноменалну ствар за Србе јер ћемо коначно имати одлуку о непризнању.

- По питању БиХ, увек сам говорио о неопходности поштовања територијалног интегритета БиХ, али када имате двоцију од тројице челника БиХ који сладострасно мирно и отворено говоре о томе како су за признавање независности Косова - каже Вучић.

- Онда вам они у сваком тренутку показују шта мисле о вашој земљи и да за њих територијални интегритет Србије никада ништа није значио. Хвала им на томе што су то показали, да бар немам никаквих моралних обавеза да морам да реагујем и да понављам ствари које сам хиљаду пута поновио - навео је председник Србије.

Откривено ко одаје сведоке против ОВК? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА