Најновије

РУСКИ ПРОТИВОТРОВ ЗА НЕПРИЈАТЕЉСКО ХИПЕРСОНИЧНО ОРУЖЈЕ; Путин о ефикасности система С-500 (ВИДЕО)

ПВО систем С-500 и дубоко модернизовани противракетни ракетни одбрамбени системи могу постати „противотров” хиперсоничном наоружању других земаља. Током конференције за штампу, руски председник Владимир Путин најавио је њихов развој.

Противотров (Фото: Министарство одбране Русије)

Путин је приметио да ће, упркос супериорности Русије на пољу хиперсоничног наоружања, сличне системе ускоро добити и друге државе.

Као што је у интервјуу за ТАСС рекао главни уредник часописа „Арсенал отаџбине“ Виктор Мураховски, „противотров“ за хиперсонично оружје, по свему судећи, могао би бити комплекс С-500, пошто ће имати способност да се бори против хиперсоничних пројектила.

Према војном стручњаку Дмитрију Литовкину, главни конкуренти Русије у развоју хиперсоничног наоружања су САДе и Кина. „Американци разумеју да могу да створе аеробалистичку ракету типа Кинжал и сада је тестирају. Они немају ракету која би се убрзала до таквих брзина “, рекао је у интервјуу агенцији.

Заузврат, војни стручњак Иван Коновалов подсетио је да је Русија знатно надмашила САД у развоју хиперсоничног наоружања, али Руској Федерацији су потребна средства заштите, јер ће се несумњиво покушати сустићи нашу земљу на овом подручју.

„Класична војна мисао је да је средство за напад увек подржано средством за одбрану од претње, јер ће потенцијални противник увек радити на овом подручју“, објаснио је он.

Претходно је Министарство одбране Руске Федерације објавило снимак испаљивања хиперсоничне крстареће ракете Циркон, коју је у Белом мору испалила главна фрегата Северне флоте, адмирал флоте Совјетског Савеза Горшков.

Шта Путин може, а други не могу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА