Најновије

АМБАСАДОР БОЦАН-ХАРЧЕНКО НАЈАВИО: У Србији ускоро руска вакцина "Спутник V"

Амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко каже ексклузивно за Курир да су у току преговори између надлежних институција Русије и Србије о испоруци руске вакцине "Cпутник V" Србији. Он додаје да у нашу земљу ускоро стиже партија вакцине за лабораторијску контролу.

Александар Боцан-Харченко. (Фото: Јутјуб)

- Као што је нагласио председник Руске Федерације Владимир Путин, Русија се залаже за то да ефикасне и безбедне вакцине против вируса короне буду доступне свима у свету, па је спремна да испоручи другим земљама препарате које су разрадили руски научници. Тренутно су преговори између надлежних институција Русије и Србије о испоруци у Србију руске вакцине "Cпутник V" у развијеној фази. По њиховом завршетку ће бити познати сви модалитети испоруке, односно термини и количина доза - каже Боцан-Харченко и додаје:

- У Србију ускоро стиже партија вакцине за лабораторијску контролу. Детаљно су сва та питања, на веома конструктиван начин, размотрили председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министар индустрије и трговине Руске Федерације Денис Мантуров током њиховог разговора 30. новембра.

Боцан-Харченко каже да се разматра и могућност да се "спутњик В" производи у Србији.

- У вези са интересовањем српске стране разматра се и могућност заједничке производње вакцине "Cпутник V" у Србији. Али, наравно, то захтева више времена, јер се ради и о трансферу технологија и о припреми стручњака - каже он.

Украјина дигла оружје на Мађаре Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА