Најновије

АМЕРИ ТО НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Пропао им напад на руски С-400 у Сирији

Специјалне летелице америчког ратног ваздухопловства ометале су нормалан рад руских система противракетне одбране С-400 распоређених у ваздушној бази Хмејмим, покушавајући да паралишу њихов рад.

С 400 (Фото: Јутјуб)

Специјална летелица покушала је да заустави руске радаре користећи различите фреквенције, док је сукоб између америчке војне летелице и руског С-400 Триумф трајао више сати.

Говоримо о извиђачком авиону РЦ-135У, који је летео дуж читаве обале Сирије, што је, према мишљењу стручњака, требало да омогући америчкој војсци не само да прочита радио сигнале са радара С-400, већ и да јој омогући да пошаље лажне сигнале радару, стварајући озбиљне препреке за неометан рад радара.

Према неким извештајима, амерички војни авион могао би да омета и рад сиријских система противваздушне одбране С-300 Фаворит, међутим, због веће удаљености потоњег од руте лета америчке специјалне летелице, ефикасност таквих акција би сигурно било мање.

Стручњаци примећују да су такви аргументи западних аналитичара преурањени и вероватно непоуздани.

„Појава било каквих сметњи на радару С-400 приморала би руске борце да се подигну из ваздухопловне базе Кмеимим и провере извор сметњи.

С обзиром на чињеницу да америчка летелица није променила руту свог лета, вероватно је да није успела да постигне било какав успех “, напомиње стручњак.

Тешки пораз за Асадову војску! Заплењено и руско напредно наоружање! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА