Најновије

ОГЛАСИО СЕ РУСКИ ВИРУСОЛОГ КОЈИ ЈЕ ПРЕДВИДЕО ПАНДЕМИЈУ: Његове речу су нам највећа нада: "Сматрам да ће вакцина бити спремна до..."

Особе које су прележале вирус корона вероватно ће бити имуне на њега неколико година, изјавио је руководилац лабораторије за екологију микроорганизама Школе биомедицине Далекоисточног федералног универзитета, професор Михаил Шчелканов.

Вакцина против короне (Фото: Синхуа)

Он је такође истакао да за сада тестирања вакцине против вируса корона успешно напредују, као и да ће вероватно вакцина ускоро бити у Русији.

- Сматрам да ће до лета вакцина већ бити у Русији. И даље се надам да она неће бити потребна за широку примену. Најбољи сценарио је да ће вакцина остати као једна од резервних опција. Прелазни сценарио подразумева да ће вакцину давати људима из ризичних група - старијима, онима са дијабетесом, прекомерном тежином, кардиоваскуларним болестима. То су стандардне ризичне групе за акутну респираторну вирусну инфекцију - рекао је он.

Према речима вирусолога, у најгорем случају вакцина ће морати да буде укључена у састав сезонских вакцина против грипа.

- Међутим, не мислим да ће доћи до тога, и даље се надам најбољем - истакао је он.

Подсетимо, Светска здравствена организација 11. марта прогласила је епидемију новог вируса корона за пандемију. Први случајеви заразе овим вирусом забележени су крајем 2019. године у Кини.

Прочитајте ОВДЕ   шта чека Србију следеће две недеље.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА