Најновије

ВУЧИЋ О ТЕСТУ НА КОРОНА ВИРУС: Најбоље да ме ставе у изолацију до 26. априла...

“Најбоље би било за неке да будем стављен у изолацију до 26. априла”, рекао је данас председник  Србије Александар Вучић, пошто је објављено да су најмање две особе, које су присуствовале недавном скупу АИПАЦ, позитивне на корона вирус.

Aлександар Вучић (Фото: Јутјуб)

"Јуче је један политичар рекао - хајде да одложимо изборе. А, онда, 'ако би могло Вучић да умре...". Али, то не смеју, јер није пристојно да се каже, али би решило проблем. Или, ако би могли Вучића да стрпамо у карантин, бар до 26. априла и то би нам решило проблем", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.

Он је додао да, према истраживања јавног мњења, која је добио, његовим политичким противницима ни то не би донело добре резултате, што је заправо прави разлог њихових предлога да се избори одложе.

"Не вреди, људи, неће вас народ...", рекао је Вучић.

Он је пренео новинарима да су данас они који су имали и 20 одсто, па пали на 13-14 процената, сада "сви заједно немају 8 одсто".

"Неће људи претње да слушају, већ хоће план и програм", констатовао је Вучић.

Како је рекао, изненадио се када је видео како неки други напредују, што му показује да ће бити интересантна утакмица.

Он сам ће, понавља, да се бори врло озбиљно за земљу, те да озбиљно схвата и претњу корона вирусом.

"Али, у политичке игранке, неозбиљне и неодговорне, не могу да улазим. А, што се тиче нечијих жеља да неко страда или да неко буде болестан... то много више говори о тим људима, него о мени", закључио је Вучић.

Неки би волели да се избори не одрже

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да би неки у земљи волели да се избори не одрже наводно због корона вируса и поручио им да демократија не може да се одлаже и да грађадни треба да искажу свој став.

На питање новинара да ли он и власт реалативизују опасност од корона вируса и да ли ће бити забрањена јавна окупљања, пошто је у току предизборна кампања, Вучић је рекао нема речи о релативизацији пошто се држава веома одговорно понаша и због тога добија све похвале од Светске здравствене организације.

"То није релативизација, а податке које сам износио (у Панчеву) су чињенице без обзира да ли се некоме не свиђају, као Шолаку, Ђиласу и другима, који би волели избори не буду одржани. Демократија не може да се одлаже, осим ако је угрожена безбедност грађана или ако немамо велику заразу и слично. Демократија није за одлагање", поручио је Вучић.

Вучић је рекао да је 2009. године, када је била слична ситуација у Србији умрло 137 људи, као и да бивша власт тада није забранила ни спортске манифестације.

"Али, никада нисам рекао како су они криви за смрт тих људи", рекао је Вучић и додао да се и по томе види разлика између тадашње и садашње власти.

Каже да корона вирус служи као покриће за одлагање избора онима који имају "стромглави пад".

Упитан да ли ће бити забрањена јавна окупљана као што је то урађено у Италији, Вучић је рекао да Србија нема жариште као Италија, где има на стотине мртвих и оболелих и да не разуме такво поређење.

На питање да ли ће се тестирати на корона вирус, јер су домаћини недавне конференције у Вашингтону на којој је био, због двоје заражених тражили од учесника да поштују протокол, Вучић је рекао:

"Ви бисте желели да се тестирам на корона вирус надајући се да ће нешто да се десити, је ако се не деси онда ћете да причате народу како имам корона вирус. Даћу све од себе да послушам савет Н1, ја сам дил мејкер, само под условом да још два пута репризирате тај генијалан филм Владалац. И, ако сам негативан, онда да ме пустите да водим кампању до 26. априла, односно да не измислите да ме ударио метеорит током ноћи и слично", поручио је Вучић.

Два пута репризирајте Владаоца и одмах идем на тест, "понудио" је још једном.

Нагласио је да је Србија поступила врло озбиљно и одговорно по питању корона вируса и урадила све просторије за карантин и изолацију, у свим болницама и ифективним клиникама.

"Реч је о озбиљној свари и то није релативизација, већ су то чињенице у вези са корона вирусом", истакао је Вучић и додао да ће држава на најбољи начин бринути о својим грађанима.

Држава је све припреме око корона вируса одлично обавила, истиче, као и да се ништа не крије, с обзиром да има земаља у којима се намерно не раде тестови.

Вучић је изразио чекивање да ће Србија ту ситуација са короном успешно савладати и да ће покрити економску штету.

Прочитајте ОВДЕ да ли би Вучић морао у карантин.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА