Најновије

КОРОНА ЧИСТИ СВЕ ПРЕД СОБОМ! САД прва земља која је пријавила више од 2.000 смртних случајева у једном дану!

Сједињене Америчке Државе избројале су више од 2000 смртних случајева од Ковид-19 за последња 24 сата, надмашивши на тај начин број свих претходних дневних смртних случајева широм света, док америчка епидемија показује мале знаке опадања, наводи се у извештају Универзитета "Џонс Хопкинс".

САД (Фото: Pixabay)

Неких 2.108 нових смртних случајева пријављено је у петак у САД-у, а подаци прикупљени од стране Универзитета показују да САД имају укупно преко 18.600 смртних случајева, надмашивши тако Италију и поставши неславни рекордер у броју смртних случајева на глобалном нивоу.

Након што је у четвртак број страдалих у четвртак краткотрајно опао, у петак је број смртни случајева нагло порастао, а што је био најсмртоноснији дан у земљи.

Иако је амерички председник Доналд Трамп изјавио да је америчка епидемија близу свог врхунца, последње пројекције Министарства за унутрашњу безбедност прогнозирају нагли пораст броја смртних случајева ако државе и градови укину ограничења, што би довело до 200.000 смртних случајева и око 100 милиона инфекција.

Вирус који се брзо шири заразио је нешто око 1,7 милиона људи и убио око 102.000 широм света откад је пандемија започела крајем прошле године, брзо се проширивши на 180 земаља. Док је број инфицираних у САД-у прешао праг од пола милиона у петак, што представља скоро једну трећину светских инфекција, земље Европе - Шпанија, Италија, Француска и Немачка пријавиле су више од 120.000 случајева, а неке друге више од 20.000.

Ми доживљавамо вашу борбу против епидемије као своју! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА