Најновије

НОВИ ПОКУШАЈ НАПАДА НА РУСИЈУ: Траже се додатне мере за заштиту! Спавајуће ћелије исламиста се буде на такозваном Кавкаском Емирату!

Секретар Руског савета безбедности Николај Патрушев изјавио је у петак да терористичке организације нису престале да покушавају пребацити обучене и искусне терористе из Сирије и Ирака у Русију.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Он је рекао, "нажалост, претња тероризмом и даље постоји", а резултат је активност међународних терористичких организација и рада завереничких "спаваћих ћелија" у Русији које прикупљају средства за своје активности.

Указао је на ефикасну употребу интернета од стране терориста у операцијама регрутовања као и у различитим њиховим активностима.

Секретар Руског савета безбедности је рекао, „Дабур је само прошле године био одсечен од објављивања пропагандних материјала терористичког карактера на 135.000 интернет страница. То је скоро двоструко више него у 2018. “

Патрушев се позвао на податке Тужилаштва, у којима је речено да је земља прошле године повећала број кривичних дела која се односе на регрутовање, финансирање и пропаганду тероризма, констатујући да је „највећи пораст овог злочина забележен на Уралу . "

Секретар Савета безбедности је рекао: „Захваљујући напорном раду обавештајних и агенција за спровођење закона на територији ове регије, у 2019. години је обустављено 5 терористичких акција, заустављене су активности 6 терористичких ћелија и ухапшено више од 50 људи. у вези са тероризмом је идентификовано, као што је идентификовано 5 исламских група салафиста. “

Он је открио да је прошле недеље осујећен терористички напад који су припремили локални терористи припадници међународне терористичке организације „Кавкаски Емират“ у региону Сургут у независном региону Ханти-Мансијск.

Патрушев је закључио да „као што видите, ситуација није једноставна“ и предложио је разговор о додатним мерама за интензивирање рада на идентификацији и сузбијању активности заверених ћелија међународних терористичких организација.

Како руски Ка-29 дејствује по циљевима погледајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА