Најновије

НЕ ПРЕЗАЈУ ОД СВЕТСКЕ ВЕЛЕСИЛЕ: "Одговорићемо на сваку грешку САД"

Иран ће одлучно одговорити на било коју грешку коју у Персијском заливу почине Сједињене Америчке Државе, саопштила је данас морнарица иранске Револуционарне гарде на свом информативом интернет сајту "Сепах њуз".

Иранска војска (Фото: Јутјуб)

Ројтерс подсећа да је војска САД саопштила у среду да се 11 бродова морнарице Револуционарне гарде у једној ситуацији у водама залива опасно приближило пловилима америчке морнарице и обалске страже, и такав потез назвала "опасним и провокативним".

"Саветујемо Американцима да се придржавају међународних прописа и поморских протокола у Персијском и Оманском заливу, и да се уздрже од било каквог авантуризма и неистинитих и лажних прича", стоји у саопштењу Револуционарне гарде.

САД треба да буду уверене да морнарица Револуционарне гарде и јаке оружане снаге Исламске Републике Иран сматрају опасне поступке странаца у региону "претњом по националну безбедност и црвеном линијом", и било каква грешка у калкулацији са америчке стране довешће до "одлучног одговора", наводи се такође у том саопштењу.

Прелиминарни резултати експеримената спроведених у америчкој државној лабораторији показују да вирус корона не може дуго да преживи на високим температурама и у сезони високе влажности, брзо га уништава сунчева светлост, а све то доказује како су прва контролисана научна испитивања - која досад нису могла бити и доказана - врло вероватно ипак истинита. Прочитајте ОВДЕ  све детаље. 

Извор: Ало/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА