Најновије

ДНО ДНА! Вучићевим лажима никад краја! Ипак неће сви добити 100 евра, потребно је да будете сигуран глас?! (ФОТО/ВИДЕО)

Министар финансија Синиша Мали рекао је синоћ да ће пунолетни грађани којима је Александар Вучић обећао пред милионским аудиторијумом 100 евра на поклон, и то уживо гостујући на телевизији са националном фреквенцијом, ипак морати да се изјасне да ли тај новац желе?! А, онда и да се за њега пријаве телефоном или путем интернета. Министре, да ли сте могли више да понизите грађане Србије?

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Пре десетак дана, такође на телевизији са националном фреквенцијом, председник Србије обећао је да ће сваки пунолетни грађанин на поклон добити по 100 евра, било да је запослен, незапослен, пензионер. . Сваки! Сада, међутим, крећу извлачења, навлачења, пребацивања лоптице са једног на другог... Очекивано.

Значи, ако два милиона људи према тврдњама министра финансија добија 100 евра по аутоматизму, 4.7 милиона пунолетних Срба, колико нас је у земљи и иностранству (6.7 милиона, према бирачком списку) треба да окрене кол центар, каже да хоће новац и остави своје податке. Колико онда људи треба да ради у том кол центру, кад позове неколико милиона људи?

- Најстраријим суграђанима, пензионерима којих има 1,7 милиона и онима који примају новчану социјалну помоћ, којих је око 200.000, што је укупно два милиона људи, уплатићемо аутоматски по 100 евра. Почињемо од 15. маја, а онда ћемо преосталим пунолетним грађанима Србије дати могућност да се пријаве хоће ли или неће тих 100 евра. Уколико им тих 100 евра треба, само једним телефонским позивом на кол центар или онлајн да се пријаве и тих 100 евра одмах ће добити. Неће бити аутоматски за све. Има оних који неће, то смо чули у последњих недељу, две дана, којима тај новац не треба, они се онда неће ни пријавити. У сваком случају, обећање које смо грађанима дали ћемо испунити, сутра усвајамо ту уредбу, тај новац је већ дефинисан у ребалансу буџета - рекао је министар финансија Синиша Мали у синоћњем гостовању на Пинку.

Међутим, изгледа да је у Србији још једном, као и безброј пута до сада на снагу ступила она чувена изрека "Обећање, лудом радовање", која се последњих година овде прилично одомаћила. 

Министре, треба ли вас подсетити да новац који сте планирали да "поклоните" сваком пунолетном грађанину Србије није ваш, и не дајете га ни Ви, ни председник Србије лично, нити из свог џепа. То је новац сви грађана Србије! Да ли сте размишљали о томе? 

Министре, да ли сте, када сте дали овакву изјаву, размишљали какву поруку шаљете грађанима Србије? Да ли знате да сте понизили грађане Србије, и још једном показали да не може да вам се верује? Ко ће контролисати "дељење новца"? Опет Ви? 

Изјава министра финансија изазвала је буру на друштвеним мрежама, било је ту од смеха, преко ироније до беса.

- Добро дошли у сервис Мали даје 100 евра. Сви оператери су тренутно заузети. Предвиђено време чекања за разговор са првим слободним оператером је две, највише две и по године - један је од коментара.

Значи, људи морају да окрену број и кажу: "Јел могу и ја да добијем тих 100 евра?". На страну списак "сигурних гласова", то и није толико битно. Битно је да се понизе.

Мали је рекао да за 100 евра може телефонски и онлајн да се пријави. Само да не буде централа преоптерећена, чека се 6 мин да дигну слушалицу и то нам наплатите 80рсд. Рачунам да ће се Ана Брнабић постарати да не паднемо ни на тесту дигитализације и да онлајн систем функционише.

У ду*е гурни 100 евра, порука од породице Драгојевић. Па их заврти. И иди ј.... се у своја 24 стана, те се ‘лади купљеним докторатом.

 Како су нас због Београда на води направили “комплетним идиотима” сазнајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА