Најновије

ВОЈНИ АНАЛИТИЧАР УПОЗОРАВА ТУРСКУ: Не радите ово! Ако кренете у тај сукоб, биће то крај османског сна!

У случају да се војни сукоб догоди између Египта и Турске у близини града Сирте, египатски војни истраживач Мохамед Ал-Кинани рекао је да ће то турској војсци нанети „велике губитке“.

Турска војска (Фото: tsk.tr)

Египатски истраживач показао је да је турска страна та која ће исушити копнене, морске и ваздушне ресурсе, због великих удаљености биће присиљена да обезбеђују линије за снабдијевање и логистику од своје морнарице и ваздухопловних снага уз застрашујући финансијски трошак.

У разговору рекао је да је "све то испред снага величине, капацитета и искуства египатских оружаних снага које ће се борити у близини својих обала, земаља и ваздушног простора, те у познатом и пријатељском окружењу које представља директну стратешку предност за њих (исток - централна Либија), која им пружа могућност да формирају међусобно повезане и појачане одбрамбене линије и више нивоа и слојева одбране. "

Према Кинаниу, египатске снаге "маневришу и крећу се са огромном предностом како би исцрпеле турску страну и одвукле је у уске заседе и изазвале њихове велике губитке".

Напоменуо је да ће египатска војска "имати врхунску и напредну способност надокнаде губитака и сигурних линија снабдевања и логистичке подршке и на много краћим удаљеностима него што су на турској страни, што повећава потешкоће задатка турске морнарице и ваздухопловство. Никада неће успети да сакупе све своје борбене способности испред египатских снага, с обзиром на хитну потребу да се заштити турски ваздушни простор и обале које се протежу у Средоземном, Егејском, Мраморном и Црном мору, као и обезбеђивање ваздуха , копна и доводних линија од Турске до Либије на удаљености од 1.500 до 2.000 км, а испред главног непријатеља, а то је Грчка."

Он је додао: "Египат није дефинисао своју црвену линију, већ се заснивао на планирању и процени стратешког положаја који се проучава на различитим нивоима, и са потпуном међународном и регионалном легитимношћу."

Прочитајте ОВДЕ шта ће Москва урадити ако амерички војници уђу у Пољску!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА