Najnovije

VOJNI ANALITIČAR UPOZORAVA TURSKU: Ne radite ovo! Ako krenete u taj sukob, biće to kraj osmanskog sna!

U slučaju da se vojni sukob dogodi između Egipta i Turske u blizini grada Sirte, egipatski vojni istraživač Mohamed Al-Kinani rekao je da će to turskoj vojsci naneti „velike gubitke“.

Turska vojska (Foto: tsk.tr)

Egipatski istraživač pokazao je da je turska strana ta koja će isušiti kopnene, morske i vazdušne resurse, zbog velikih udaljenosti biće prisiljena da obezbeđuju linije za snabdijevanje i logistiku od svoje mornarice i vazduhoplovnih snaga uz zastrašujući finansijski trošak.

U razgovoru rekao je da je "sve to ispred snaga veličine, kapaciteta i iskustva egipatskih oružanih snaga koje će se boriti u blizini svojih obala, zemalja i vazdušnog prostora, te u poznatom i prijateljskom okruženju koje predstavlja direktnu stratešku prednost za njih (istok - centralna Libija), koja im pruža mogućnost da formiraju međusobno povezane i pojačane odbrambene linije i više nivoa i slojeva odbrane. "

Prema Kinaniu, egipatske snage "manevrišu i kreću se sa ogromnom prednostom kako bi iscrpele tursku stranu i odvukle je u uske zasede i izazvale njihove velike gubitke".

Napomenuo je da će egipatska vojska "imati vrhunsku i naprednu sposobnost nadoknade gubitaka i sigurnih linija snabdevanja i logističke podrške i na mnogo kraćim udaljenostima nego što su na turskoj strani, što povećava poteškoće zadatka turske mornarice i vazduhoplovstvo. Nikada neće uspeti da sakupe sve svoje borbene sposobnosti ispred egipatskih snaga, s obzirom na hitnu potrebu da se zaštiti turski vazdušni prostor i obale koje se protežu u Sredozemnom, Egejskom, Mramornom i Crnom moru, kao i obezbeđivanje vazduha , kopna i dovodnih linija od Turske do Libije na udaljenosti od 1.500 do 2.000 km, a ispred glavnog neprijatelja, a to je Grčka."

On je dodao: "Egipat nije definisao svoju crvenu liniju, već se zasnivao na planiranju i proceni strateškog položaja koji se proučava na različitim nivoima, i sa potpunom međunarodnom i regionalnom legitimnošću."

Pročitajte OVDE šta će Moskva uraditi ako američki vojnici uđu u Poljsku!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA