Најновије

СУКОБ СРПСКИХ ЕПИДЕМИОЛОГА У СТУДИЈУ! Кон запенио на Радовановића: Вас да питам професоре, шта ви у ствари хоћете?

Епидемиолог, др Предраг Кон, члан Кризног штаба за борбу против ковида, професор Зоран Радовановић, епидемиолог и имунолог Срђа Јанковић, гости су у емисији Утисак недеље код Оље Бећковић, а емисија није поштено ни узела замах већ је дошло до усијања, и то вече уочи одлучујуће седнице Кризног штаба која је сутра.

Предраг Кон, Зоран Радовановић, Срђа Јанковић (Фото: Јутјуб)

Професор Радовановић је одговарајући на  питање водитељке због чега не верује Кризном штабу, што је већ рекао и писао на Фејсбуку поновио да га је зарочарало што је када је 7. маја укинуто ванредно стање нестао" Кризни штаб.

-  У ситуацијама какве су епидемије струка мора да наступа јединствено. Тачно је да је мене изненадило и разочарало што је када је ванредно стање укинуто као да је нестао Кризни штаб, и јасно је било да се спремају избори.  Доктор Кон је, додуше, рекао да су око избора били притиснути. Мене посебно вређа као човека што је Ђоковић једини бренд који имамо, једино чиме можемо да се похвалимо и држава је и њега навуикла - казао је проф. др Радовановић.

Водитељка је напоменула да су грађани узнемирени подацима пласираним у медијима који говоре да има много више преминулих и оболелих у односу на оно што се представља грађанина, и дала реч др Кону.

Могу ли да вас питам да ли смо ми нешто лагали? Нисмо. Ниједна податак није сакривен. Ово је динамична ситуација. У нашој земљи се отпочело са отварањем 27. априла а не 7. маја. Ми од 27. априла до 5. јуна смо имали поступно отварање. Да ли је могло још нешто, па вероватно јесте - рекао је др Кон а онда се нагло обратио проф. др Радовановићу:

- Вас да питам професоре, шта у ствари ви хоћете?

- Желим само истину - одговорио је Радовановић.

На то је др Кон казао да је он и дошао да гостује да би бранио истину.

- На изборе нисам изашао. Имам само један циљ да се спасе животи - рекао је др Кон.

Он је навео да он није радио нити је имао увиод у базу података.

- Ако ова држава и овај народ не може да верује основним подацима који се по закону извлаче на основу пријава, које сваки поједини лекар записује, ако постоји поред пријаве смрти  не пише да ли је од заразе...Ако су две потпуно одвојене ствари а ради неких информационих потреба направљена је на брзину једна база података за 7 дана у коју се то слива, онда ви имате ситуацију коју неко то мора да коригује и да прати. Ја нећу саопштавати када се то догоди, јер ја нисам у томе учествовао, то нек власт одлучи. Какве ја везе са тим имам? И баш ме брига - рекао је др Кон.

Јанковић: Свестан сам да је нарушено поверење

На питање водитеље како га је брига када је на њега циљано, и када њега пресрећу на улици, поновио је да га баш брига. Рекао је да он има гаранције из Института Батут да су све те цифре такве какве су и представљене грађанима. Поновио је да неће да дезертира, нити ће сада да напусти брод.

И имунолог Срђа Јанковић је рекао да он нема увид у базу, нити да зна како се уносе подаци. Он је рекао да је свестан да је нарушено поверење.

- Ја сам овде зато да сачувамо и повратимо поверење, а можемо га вратии само ако имамо веродостојну истину. Имамо две серије података које треба поредити и објавити. И захтевам, иако сам најмлађи у штабу да се то објави  - рекао је Јанковић.

Шта тврди немачки вирусолог, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА