Најновије

ЛЕГИЈА БЕСАН: Сада тражи само једно и неће одустати!

Милорад Улемек Легија (52), бивши командант Јединице за специјалне операције (ЈСО), који је осуђен на 40 година затвора због убиства премијера Зорана Ђинђића, одлуком Вишег суда у Београду остаје у српском „Алкатразу“ до јула 2022.

Милорад Улемек (Фото: Јутјуб)

Он се већ 16 година налази у строгој изолацији специјалног павиљона пожаревачке „Забеле“, због чега је одмах најавио да ће уложити жалбу и тражити блажи третман! 

- Виши суд у Београду опет је Легији продужио строгу изолацију на још две године, а после тога ће се поново одлучивати о његовом статусу у затвору. Сада се чека да Легијин адвокат дође са одмора и да му се уручи решење, а после тога почиње да тече рок за жалбу - каже извор „Ало!“ из суда.

Легија је у строгом затворском режиму већ 16 година, а уколико решење суда остане на снази, и даље ће бити ускраћен за привилегије које важе за осуђенике у отворенијим павиљонима - чешће контакте са спољним светом, рад у некој радионици, шетње у кругу затвора и право на љубавну собу!

- Председник суда на сваке две године по службеној дужности испитује да ли он треба да остане у строго чуваном српском „Алкатразу“. Одлука се доноси на основу извештаја из затвора, полиције и служби безбедности, као и мишљења тужиоца, а надлежни су проценили да је Легија и даље опасан и да би на слободи могао да настави да се бави криминалом - наводи наш извор из суда.

Криминолог Добривоје Радовановић сматра да Легију треба пребацити у мало слободнији затворски режим, зато што и тамо може бити под строгом контролом.

- У безбедносном смислу нема никакве разлике да ли је Легија у ћелији сам или са још једним или двојицом цимера. Уколико дође до сукоба међу њима, они могу бити размештени. Држати неког толико година у самици, у изолацији, противно је свему што сам ја изучавао, а морам рећи да сам докторирао на тему пенологије. То је наука која се бави изучавањем затворског система и сврхе кажњавања. Самица је дисциплинска казна за неки прекршај који је начињен у затвору, није циљ да се неко тамо трајно смешта и да служи казну - тврди Радовановић.

Остала је непознато због чега се Легија и сада сматра опасним за пребацивање у неки други затворски павиљон, али је занимљиво да су 2016. надлежни из управе „Алкатраза“ истакли „да је он заслужио да добије блажи третман јер је дисциплинован и примеран осуђеник“, али су остале службе процениле „да се за то још нису стекли услови“.

Легијина одбрана може да се жали председнику Апелационог суда на ову одлуку.

Америчка војска напушта Немачку, један део креће према Русији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА