Најновије

ДВЕРИ ПОЗИВАЈУ ЗА ПРЕГОВАРАЧКИ СТО! Обрадовић предложио споразум за превазилажење кризе

Председник Двери Бошко Обрадовић објавио је Предлог споразума о превазилажењу политичке кризе и упутио га свим политичким опцијама власти и опозиције, позивајући их да што пре седну за преговарачки сто.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Обрадовић сматра да је после избора политичка криза продубљена и да се неће решити понављањем избора већ увођењем деветомесечном “прелазног политичког периода”.

Он је у саопштењу истакао да у прелазној Влади не би било лидера ни власти, ни опозиције, већ нестраначких стручњака са задатком да обнове рад независних државних институција.

У споразуму се наводи да би потписници ставили интерес државе на прво место, да се слажу да заједнички предузму потребне кораке за превазилажење кризе и неповерења грађана у изборни процес, те да ће успоставити прелазни политички период који се завршава девет месеци од усвајања Споразума у Скупштини Србије.

Пре усвајања споразума у Скупштини, потписници ће се договорити о формирању прелазне, техничке владе стручњака и сагласити да се спроведу захтеви тима независних стручњака за медијску и изборну проблематику, наводи се у предлогу.

Сагласни су да дође до промене комплетног састава Републичке изборне комисије, Регулаторног тела за електронске медије, Агенције за борбу против корупције и уредника јавних сервиса – Радио-телевизије Србије и Радио-телевзије Војводине.

Влада Србије усвојила нове мере борбе против короне! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА