Најновије

ОТКРИВЕНА ИЛЕГАЛНА ФАБРИКА РУСКИХ ХЕЛИКОПТЕРА КА-26! Власник имао сулудо објашњење, али полиција сматра другачије! (ВИДЕО)

Молдавска полиција је на подручју града Криуленија открила илегалну фабрику где су се производили руски хеликоптери, совјетског типа Ка-26.

Руски хеликоптер (Фото: Риа)

"Током неколико месеци полиција је пратила илегалне активности добро организоване групе људи специјализоване за производњу хеликоптера", саопштено је из тамошњег МУП-а.

Летелице, прављене у тајности, требало је да буду извезене у земље бившег Совјетског савеза.

Полиција је затекла најмање 10 таквих лелелица, у различитим фазама производње. Већина ухапшених је из Молдавије. Уколико буду осуђени могли би да добију од 3 до 10 година затвора.

Иза свега, по свему судећи, стоји извесни Јуриј Чебан који тврди да се ради само о моделима хеликоптера. Каже да је власник неколико патената и да су хеликоптери морали да буду конструисани како би се произвели делови за летелице, на основу чега је креирао патенте. Убеђен је да није прекршио ниједан закон. Негирао је да се ради о серијској производњи већ да на тај начин испробава своје патенте.

"Рецимо да сам пронашао неко решење за технички проблем који се јавио на хеликоптеру. Зато, морам то да тестирам у пракси да видим да ли сам у праву", бранио се. Ако би утврдио да је успешно решио технички проблем, после тестирања би то патентирао, јер како каже, тако зарађује за живот.

Жестоки сукоби у пограничном граду Рас ал Аин, на северном крају ал-Хасаке обележили су 3. јул. Сукобили су милитантна дивизија Султан Мурад које подржава Турска и локално племе ал-Муали. Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Курир/Newsmaker.md

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА