Најновије

ПРВИ ПУТ ТОКОМ РАТА У СИРИЈИ, ОВО СЕ ДЕСИЛО! Прво су кривили Русе, а истина је да су се америчке летелице судариле једна са другом! (ВИДЕО)

Америчка војска ове је седмице изгубила две беспилотне летелице над покрајином Идлиб након што су се, наводно, у уторак сударили један са другим.

МКЈУ-9 Рипер (фото: af.mil)

Позивајући се на званичника одбране, Милитари тајмс је јавио да су САД изгубиле две беспилотне летелице кад су се срушиле једна на другу над северозападном Сиријом.

„Слике летелица у пламену који се руше на земљу објављене су у уторак на Твитеру. Било је нагађања да су то били МКЈУ-9 Рипер (MQ Reaper) - летелица на даљинско управљање које се претежне користе као наоружани беспилотни ловци-убице, али такође су способни за надзор и прикупљање обавештајних података“, објавио је Милитари тајмс.


Додали су да званичник одбране није могао да потврди врсте беспилотних летелица које су се у тренутку инцидента срушиле једна на другу.

Опозициони активисти раније су извештавали да су беспилотни летелице оборене изнад Идлиба, док су други погрешно сматрали да беспилотне летелице (УАВ) припада руској војсци, а не САД-у.

Инцидент у уторак обележен је као први пут током сукоба у Сирији да се било која америчка летелица сударила са другом.

Турски конвој ушао у Сирију да се сукоби са Русима, више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА