Najnovije

PRVI PUT TOKOM RATA U SIRIJI, OVO SE DESILO! Prvo su krivili Ruse, a istina je da su se američke letelice sudarile jedna sa drugom! (VIDEO)

Američka vojska ove je sedmice izgubila dve bespilotne letelice nad pokrajinom Idlib nakon što su se, navodno, u utorak sudarili jedan sa drugim.

MKJU-9 Riper (foto: af.mil)

Pozivajući se na zvaničnika odbrane, Militari tajms je javio da su SAD izgubile dve bespilotne letelice kad su se srušile jedna na drugu nad severozapadnom Sirijom.

„Slike letelica u plamenu koji se ruše na zemlju objavljene su u utorak na Tviteru. Bilo je nagađanja da su to bili MKJU-9 Riper (MQ Reaper) - letelica na daljinsko upravljanje koje se pretežne koriste kao naoružani bespilotni lovci-ubice, ali takođe su sposobni za nadzor i prikupljanje obaveštajnih podataka“, objavio je Militari tajms.


Dodali su da zvaničnik odbrane nije mogao da potvrdi vrste bespilotnih letelica koje su se u trenutku incidenta srušile jedna na drugu.

Opozicioni aktivisti ranije su izveštavali da su bespilotni letelice oborene iznad Idliba, dok su drugi pogrešno smatrali da bespilotne letelice (UAV) pripada ruskoj vojsci, a ne SAD-u.

Incident u utorak obeležen je kao prvi put tokom sukoba u Siriji da se bilo koja američka letelica sudarila sa drugom.

Turski konvoj ušao u Siriju da se sukobi sa Rusima, više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA