Најновије

ДЕЦА ИЗБЕГЛИЦА ПОСТАЈУ ЈАНИЧАРИ ЗА ЕРДОГАНОВЕ ИНТЕРЕСЕ: Турци врбују мигранте по камповима и шаљу их на либијско ратиште!

Турска је регрутовала сиријске избеглице за борбу у Либији уз помоћ посредника који раде у избегличким камповима, известила је 8. авугуста Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР).

Турска војска (Фото: tsk.tr)

Према овој групи, посредници врбују старије мушкарце, младиће да се боре за Турску која подржава Владу националног споразума (ГНА) у Либији. За сваког новог регрута, посредници добијају једнократну уплату од 100 до 300 долара из Турске.

"Они (Турска и посредници) користе катастрофалну економску ситуацију у областима под турским утицајем", наводи се у извештају СОХР-а.

Турска је распоредила 17.300 сиријских милитаната у Либији од прошле године. Последња серија милитаната стигла је у Либију раније ове недеље.

СОХР је у претходним извештајима открио да је Турска послала најмање 350 сиријске деце да се боре за ГНА у Либији. Од 481 сиријског милитаната убијеног у Либији, најмање 34 су била малолетници, млађи од 18 година.

Турска не регрутује само избеглице и децу за борбу у Либији, већ и џихадисте. СОХР наводи да је у последњих неколико месеци Турска из Сирије у Либију пребацила 10.000 џихадиста различитих националности.

Информације које је открио СОХР расветлиле су како Турска користи сиријску кризу и беду Сиријаца за ширење својих интереса у Либији, где подстиче сличну кризу.

Шта је коначни ударац Америке на Блицки исток, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА