Најновије

НИЈЕ РЕЧ О ВЕЛИКОЈ СРБИЈИ: Реч је о великој и систематској пљачки

"Уместо из раља велике Србије нова већина мораће да чупа Црну Гору из амбиса великих и системских пљачки, да је спашава не од Срба него од подмуклог комитовања и четовања по унакаженом буџету."

Црна Гора (Фото: Јутјуб)

Пише: Горан Даниловић

Можда грађани, својом изборном вољом, и нису тачно и прецизно указали шта све желе за будућност али јесу недвосмислено шта сигурно не желе. ДПС политика је брутално потучена с обзиром на услове под којим смо се изјашњавали, с обзиром на чињеницу да смо и овог пута имали накрадену и уцијењену стартну предност ДПС-а која се мјери десетинама хиљада гласова. Ипак, та развратна политика доживјела је колапс. Након деценија и деценија превртљивости на њих је стављена тачка.

УЦГ констатује тренутну забринутост иначе вјечно безбрижних медијско-политичких кругова који наричу над наводном неизвјесношћу сјутрашњице – проруска и просрпска политика ваљда држи мач над државношћу и независношћу Црне Горе.

Тој, пораженој, ОКГ није, међутим, сметала несумњива и разнородна подршка званичне Русије у предреферендумској располућености, није се гадила на пријатељко играње фудбала са некадашњим шефом Думе Гризловим, нити су били гадљиви на милијарде и милијарде руског новца којим је запљуснут и одржаван социјални мир. Тадашња и свагдашња преварантска политика тражи сада гаранције.

Трабанти и политички превртљивци који су од сваке политике правили пијацу гледају са наводним страхом и ужасом како нова већина води Црну Гору у огањ велике Србије и под гвоздену Путинову чизму. Они који никада у животу нијесу водили ни једну искрену политику, имали макар један визионарски пут, никада дуже од једног изборног циклуса издржали у истим политичким „гаћама“, никада истрајали у оргиналном пројекту, они који су подводили властиту државу сваком исплативом интересу, они су забринути и унезвијерени?

Брутално су дуже од деценије преписивали политике Слободана Милошевића и Војислава Шешеља, потом политику Либералног Савеза, политике мањинских странака, политику Таипа Ердогана, кинеску, азербејџанску, саудијску и ко зна колико њих. Стрепе данас од Велике Србије и великосрпске опозиције, они који су били логистика сваког безумног покрета и достављачи нафте и бензина у сваком регионалном рату.

Та преварантска политика је поражена и потучена упркос сили новца и вјештини превртљивости. Нововремене комите отеле су од Црне Горе све од Крнова до Можуре, комите чији су заштитни знаци вјетрењаче, боксови цигарета и наводно зелене мини-хидроелектране.

Њихов комитизам био је и остао компромитизам, комунизам, неокомунизам и бандитизам.

Умјесто из раља велике Србије нова већина мораће да чупа Црну Гору из амбиса великих и системских пљачки, да је спашава не од Срба него од подмуклог комитовања и четовања по унакаженом буџету.

Не смета нам Крсто нити смо га побјеђивали на овим изборима. Побиједили смо онога што је отимао до посљедњег зрна.

Ко хоће да градимо Црну Гору свих нас добродошао је. Било би на крају људски, црногорски, српски, албански и бошњачки, да се преко мјере не размећемо досљедношћу и непокајањем – још се није охладила она врећа ДПС-а придржавана и страхом и јуначким интересом.

Званичне резултате избора у Црној Гори можете погледати ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА