Најновије

ПУТИН, ТРАМП И ЛУКАШЕНКО ДОБИЛИ ЗАЈЕДНИЧКУ НАГРАДУ: Шта је са Вучићем? (ВИДЕО)

Председници Русије, Белорусије и Сједињених Држава, премијер Велике Британије и лидери пет других држава добили су комичну Шнобелову награду (Ig Nobel Prize), речено је на сајту организационог комитета за доделу те награде.

Путин и Трамп (Фото: Јутјуб)

Номинација у којој су организатори комичне награде забележили лидере 9 држава веома је актуелна у 2020. години, а то је медицинско образовање.

„Награда на пољу медицинског образовања додељена је лидерима Бразила, Велике Британије, Индије, Мексика, Белорусије, САД-а, Турске, Русије и Туркменистана.

Награда се додељује Жаиру Болсонару (Бразил), Борису Џонсону (Велика Британија), Нарендри Моди (Индија), Андресу Мануелу Лопезу Обрадору (Мексико), Александру Лукашенку (Белорусија), Доналду Трампу (САД), Реџепу Тајипу Ердогану (Турска), Владимиру Путину (Русија) и Гурбангулију Бердимухамедову (Туркменистан) због коришћења пандемије коронавируса како би научили свет да политичари могу имати јачи утицај на живот и смрт од научника и лекара “, најавио је оснивач награде Марк Абрахамс, који је био домаћин церемоније.

Остаје непознато како је председник Србије Александар Вучић остао без ове награде, с обзиром на његову ангажованост и '’стручност'’ у време пандемије.

„Победници данас не могу бити с нама“, додао је Абрахамс, преносећи „посебне честитке“ Лукашенку, који је 2013. већ постао добитник Шнобелове награде (у номинацији за награду за мир) због „забране аплауза у јавности“.

Шнобелову награду је 1991. године основао журнал '’Анали невероватних истраживања'’ као пародију на Нобелову награду и додељује се у 10 области од 1999. године. Неке од њих подударају се са Нобеловим наградама, док су друг сваке године нове.

Као награду 2020. године, лауреати могу да добију коцку залепљену од листова папира и копију зимбабвеанске новчанице од 10 трилиона долара.

Обично се добитници Шнобелове награде проглашавају и додељују им се премије на Универзитету Харвард (Масачусеттс, САД), а добитници у већини случајева добијају награде из руку претходних нобеловаца.

У 2020. години, због пандемије коронавируса,  30. годишњица доделе шаљиве награде је одржана у видео формату.

Премотајте снимак на 59:12

Шта ће бити са Северним током 2, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА