Najnovije

PUTIN, TRAMP I LUKAŠENKO DOBILI ZAJEDNIČKU NAGRADU: Šta je sa Vučićem? (VIDEO)

Predsednici Rusije, Belorusije i Sjedinjenih Država, premijer Velike Britanije i lideri pet drugih država dobili su komičnu Šnobelovu nagradu (Ig Nobel Prize), rečeno je na sajtu organizacionog komiteta za dodelu te nagrade.

Putin i Tramp (Foto: Jutjub)

Nominacija u kojoj su organizatori komične nagrade zabeležili lidere 9 država veoma je aktuelna u 2020. godini, a to je medicinsko obrazovanje.

„Nagrada na polju medicinskog obrazovanja dodeljena je liderima Brazila, Velike Britanije, Indije, Meksika, Belorusije, SAD-a, Turske, Rusije i Turkmenistana.

Nagrada se dodeljuje Žairu Bolsonaru (Brazil), Borisu DŽonsonu (Velika Britanija), Narendri Modi (Indija), Andresu Manuelu Lopezu Obradoru (Meksiko), Aleksandru Lukašenku (Belorusija), Donaldu Trampu (SAD), Redžepu Tajipu Erdoganu (Turska), Vladimiru Putinu (Rusija) i Gurbanguliju Berdimuhamedovu (Turkmenistan) zbog korišćenja pandemije koronavirusa kako bi naučili svet da političari mogu imati jači uticaj na život i smrt od naučnika i lekara “, najavio je osnivač nagrade Mark Abrahams, koji je bio domaćin ceremonije.

Ostaje nepoznato kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ostao bez ove nagrade, s obzirom na njegovu angažovanost i '’stručnost'’ u vreme pandemije.

„Pobednici danas ne mogu biti s nama“, dodao je Abrahams, prenoseći „posebne čestitke“ Lukašenku, koji je 2013. već postao dobitnik Šnobelove nagrade (u nominaciji za nagradu za mir) zbog „zabrane aplauza u javnosti“.

Šnobelovu nagradu je 1991. godine osnovao žurnal '’Anali neverovatnih istraživanja'’ kao parodiju na Nobelovu nagradu i dodeljuje se u 10 oblasti od 1999. godine. Neke od njih podudaraju se sa Nobelovim nagradama, dok su drug svake godine nove.

Kao nagradu 2020. godine, laureati mogu da dobiju kocku zalepljenu od listova papira i kopiju zimbabveanske novčanice od 10 triliona dolara.

Obično se dobitnici Šnobelove nagrade proglašavaju i dodeljuju im se premije na Univerzitetu Harvard (Masačusetts, SAD), a dobitnici u većini slučajeva dobijaju nagrade iz ruku prethodnih nobelovaca.

U 2020. godini, zbog pandemije koronavirusa,  30. godišnjica dodele šaljive nagrade je održana u video formatu.

Premotajte snimak na 59:12

Šta će biti sa Severnim tokom 2, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA