Најновије

ОВО МОРА ДА СЕ ИСПИТА ДО КРАЈА! Формиране комисије за истрагу о узроцима пада МиГ-а

Начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић и командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-мајор Душко Жарковић формирали су комисије за испитивање узрока пада авиона у којем су двојица пилота погинули јутрос у селу Брасина код Малог Зворника, изјавио је данас портпарол Министарства одбране и Војске Србије мајор Милан Гујаница.

Миг-29 (Фото: ria.ru)

У саопштењу Министарства наводи се да је Гујаница у Брасини рекао да се током извршења редовног летачког задатка, јутрос око 9 часова у околини села Брасина код Малог Зворника срушио авион МиГ-21 и да су у несрећи погинули пилоти мајор Дејан Крсник и капетан прве класе Звонко Васиљевић из 101. ловачко-авијацијске ескадриле Ратног ваздухопловства Војске Србије.

Гујаница је рекао да су Мојсиловић и Жарковић након завршетка увиђаја војних и цивилних органа формирали комисију за испитивање ванредног догађаја, односно стручну комисију која ће се бавити узроцима удеса ваздухоплова МиГ-21.

Он је навео да је авион непосредно пре полетања комплетно прегледан у складу са процедурама, када је утврђено да је спреман и исправан за извршење задатка.

Осим Мојсиловића и Жарковића, место пада авиона обишли су и министар одбране Александар Вулин и командант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Бране Крњајић који су разговарали са очевицима.

Гујаница је казао да припадници Министарства одбране и Војске Србије са дубоким болом жале за погинулим колегама и упућују најискреније саучешће њиховим породицама.

Орбан открио "план А" САД, сада је све још интересантније! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА