Najnovije

OVO MORA DA SE ISPITA DO KRAJA! Formirane komisije za istragu o uzrocima pada MiG-a

Načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković formirali su komisije za ispitivanje uzroka pada aviona u kojem su dvojica pilota poginuli jutros u selu Brasina kod Malog Zvornika, izjavio je danas portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije major Milan Gujanica.

Mig-29 (Foto: ria.ru)

U saopštenju Ministarstva navodi se da je Gujanica u Brasini rekao da se tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka, jutros oko 9 časova u okolini sela Brasina kod Malog Zvornika srušio avion MiG-21 i da su u nesreći poginuli piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije.

Gujanica je rekao da su Mojsilović i Žarković nakon završetka uviđaja vojnih i civilnih organa formirali komisiju za ispitivanje vanrednog događaja, odnosno stručnu komisiju koja će se baviti uzrocima udesa vazduhoplova MiG-21.

On je naveo da je avion neposredno pre poletanja kompletno pregledan u skladu sa procedurama, kada je utvrđeno da je spreman i ispravan za izvršenje zadatka.

Osim Mojsilovića i Žarkovića, mesto pada aviona obišli su i ministar odbrane Aleksandar Vulin i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić koji su razgovarali sa očevicima.

Gujanica je kazao da pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa dubokim bolom žale za poginulim kolegama i upućuju najiskrenije saučešće njihovim porodicama.

Orban otkrio "plan A" SAD, sada je sve još interesantnije! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA