Најновије

СИТУАЦИЈА ЈЕ АЛАРМАНТНА: Горбачов дао савете Американцима у вези са Русијом

Бивши совјетски председник Михаил Горбачов је у интервјуу за Тајмс позвао будућег победника председничке трке у Сједињеним Државама да се одмах састане са руским председником Владимиром Путином.

Горбачов (Фото: РИА Новости)

Последњи совјетски лидер изразио је бојазан да би трка нуклеарног наоружања могла измаћи контроли.

„Ситуација је врло алармантна. Без обзира на исход избора, морамо наставити дијалог да бисмо изашли из тренутног замрзнутог стања. Потребан нам је снажан замах председника обе државе “, поделио је своје мишљење Горбачов.

Сматра да би Русија и Сједињене Државе требале бити домаћини „другог Рејкјавика“, мислећи на његов састанак са Роналдом Реаганом на Исланду из 1986. године.

„Односи између Совјетског Савеза и Сједињених Држава средином 1980-их били су много сложенији него сада. Међутим, тада смо успели да нађемо излаз уз помоћ поверења, разумевања и изградње међусобних односа “, наглашава бивши председник СССР-а.

Горбачов је рекао да је посебно забринут због америчких планова за развој новог нуклеарног оружја.

Избори у САД биће одржани 3. новембра, Доналд Трамп кандидује се за други мандат и бориће се против демократског кандидата Џоа Бајдена.

Уговор о смањењу стратешког офанзивног наоружања једини је активни уговор о ограничењу наоружања између Русије и САД. Престаће да важи након 5. фебруара 2021. Путин је претходно предложио продужење уговора на пет година без предуслова. У међувремену, Бела кућа на различитим нивоима наглашава потребу за укључивањем Кине у преговоре о преговорима о новом трилатералном нуклеарном споразуму између Москве, Пекинга и Вашингтона. У Кини се ова идеја одбацује као.

Руске власти су приметиле да Москва још увек не види недвосмислену наклоност Сједињених Држава да продуже Уговор. Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров раније је нагласио да Русија неће испунити неоствариве захтеве америчких партнера, укључујући и учешће Кине.

Најдирљивију сцену рата у Карабаху можете видети ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА