Најновије

AМЕРИЧКА ЗАМКА ЗА РУСКУ АВИЈАЦИЈУ: Форбс тврди да се ово крије из америчких провокација на руским границама

Иако су руски медији и Министарство одбране поздравили најновије успешно пресретање три америчка бомбардера Б-52 изнад Црног мора у петак, у које је било укључено осам руских ловаца, нови извештај "Форбса" каже да Пентагон користи такве инциденте пресретања над Источном Европом као "замку" ради добијања драгоцених података о лету на напредним сензорима и комуникационој опреми руских ловаца.

Пресретање (Фото: Јутјуб)

Занимљиво је да се у чланку "Форбса" примећује да би Русија у ствари могла исто то да учини Американцима у истим инцидентима подмећући им лажне параметре и пратећи летове шпијунских авиона који надгледају пресретања. "Форбс" пише да својеврсне небеске драме помно надгледају обавештајне службе двеју земаља и да игра мачке и миша треба да послужи да супротстављене стране предвиде поступке у случају правог сукоба.

Први инцидент се збио 28. августа када је бомбардер "Б-52 стратофортрес" у међународном ваздушном простору изнад Црног мора нашао испод крила ловца Су 27. Рус је прелето толико близу бомардера да су његови мотори буквално" растресли" америчку посаду.

Рад портала Правда можете подржати куповином књига из наше интернет продавнице, књиге и цене можете погледати ОВДЕ.

Амерички званичници су уложили протест због "непотребног" узнемиравања, али су наставили са летовима. Сличан сценарио поновљен је и у петак, 4. септембра. Извештај описује да су се у тренутку када су се руски ловци приближавали близу Б-52, чак наводно ограничавајући његово кретање и прилазећи на само 100 стопа, два америчка авиона за електронско-обавештајну службу "Ривет Џоинт" налазила су се у близини и бележила податке о авиону Су-27.

На крају су умрежила драгоцене обавештајне податке о руском противваздушном одговору и технологији.

Како наставља "Форбс" и у суботу је барем један Б-52 пролетео кроз Украјину и дошао на обалу Црног мора на само неколико километара од руских снага на полуострву Крим. Две друге посаде Б-52 вежбале су над Украјином отприлике у исто време. Нејасно је да ли су све тројица летела истим колосеком у близини Крима.

Албанци кукају, Вучић већ прекршио споразум из Вашингтона, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА