Најновије

КИНЕСКИ ЛИСТ: Маневар руског МиГ-31 код Аљаске показао борбену готовост САД

Руски војни авиони су се више пута приближавали Аљасци, проверавајући борбену готовост Американаца. Међутим, маневар МиГ-31 био је прави тест за Пентагон. Ловац је укључио накнадно сагоревање, улазећи „хиперсоничном брзином у идентификациону зону противваздушне одбране Аљаске“, наводи кинески лист Соху.

МиГ-31 (Фото: РИА Новости)

У почетку се лет одвијао према стандардној шеми. Авион се приближио територијалним водама Сједињених Држава, а америчка команда је у сусрет послала непозваног госта F-22 Raptor. Одлука руских пилота да укључе накнадно сагоревање спречила је амерички ловац да сустигне и прати летелицу док се Руси не врате у базу.

Као резултат тога, руска војска је изградила руту тако компетентно да инвазија на америчку зону никада није забележена. Два турбомлазна мотора Д-30Ф6 омогућила су ловцу МиГ-31 да лако избегне потеру.

Познато је да је F-22 један од најмодернијих и технички најнапреднијих авиона на свету, али је по брзинским перформансама инфериорнији од руског пресретача.

Дан раније су лаки ловци четврте генерације F-16 пребачени у истурену базу америчког ратног ваздухопловства Ериксон, која се налази на Аљасци у близини границе са Русијом.

Највећу трагедију Донбаса у једном снимку можете видети ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА