Најновије

ТУРСКА ДОВЕЛА ЈОШ СВОЈИХ ГЛАДНИХ ВУКОВА! Жељни су убијања Курда, град који је одолео ИД-у биће њихова прва мета! (ФОТО)

Турска је распоредила велики број милитаната у областима које су окупирале њене снаге на североистоку Сирије, известила је 29. октобра Сиријска опсерваторија за људска права.

Турска војска. (Фото: Flickr)

Према посматрачкој групи са седиштем у Лондону, неколико група милитаната које подржава Турска послато је из области под турском окупацијом у северном делу Алепа у окупирана подручја у северном делу Раке и Хасаке преко територије Турске.

Милитанте су послале дивизија Хамза, легија Рахман, дивизија Султан Мурад, Ахрар ал-Шаркија, Џаиш ал-Шаркија, дивизија Шах Сулејман, Девета дивизија и неколико других фракција Сиријске националне армије коју подржава Турска (СНА).

До распоређивања долази усред извештаја о операцији Турске против Сиријских демократских снага (СДФ) предвођених Курдима у северној и североисточној Сирији. Према недавном извештају Блумберга, град Кобане на североистоку Сирије биће једна од главних мета предстојеће операције.

Недавно су неке фракције СНА објавиле да су њихови милитанти завршили курс обуке у оквиру текућих припрема за предстојећу операцију против СДФ-а.

Турска се неће ослањати само на своје милитанте. У последњих неколико дана, турска војска је распоредила велика појачања, укључујући борбене тенкове и оклопне транспортере, на североистоку Сирије.

Предстојећа операција ће додатно дестабилизовати северну и североисточну Сирију. СДФ би могао добити подршку од Дамаска ​​и његових савезника који се противе плановима Турске.

Истина о спољном дугу Србије - много је горе него што вам напредњаци говоре! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА