Најновије

ЗАПАД СЕ СПРЕМА ЗА БИТКУ ПРОТИВ ''ЗАПАДА'': Да ли се припрема нуклеарни напад на Варшаву?

У септембру ће се одржати заједничка стратешка вежба Русије и Белорусије „Запад-2021“. Одржава се сваке четири године и већ је постала традиција.

Запад-2017 (Фото: РИА Новости)

Западне земље такође ће остати верне традицији и користиће војну вежбу за изношење нових оптужби против Москве. Искуство протеклих година показује колико ће ови напади бити неадекватни.

На '’Западу 2009'’ страни медији оптужили су Русију за увежбавање нуклеарног удара против Варшаве. А пољски политичари су се плашили понављања догађаја из 1939.

Затим, 2013. године верзији о заузимању Пољске додата је фобија од припрема за напад на Летонију, Литванију и Естонију.

У 2017. години страни званичници су већ најавили не само могућу окупацију европских земаља, већ и заплену Украјине, па чак и саме Белорусије.

Ове године НАТО пропагандисти поново имају све шансе да пробију следеће дно. На пример, да се прогласи да ће Русија послати трупе у Белорусију како би спречила раст подршке становништву републике Светлани Тихановској.

Ови спинови омогућавају западним земљама да формирају слику агресивне Русије која је за њих корисна. У међувремену, саме НАТО војнике све више привлаче руске границе. И тамо не скупљају маслачак.

Недавно се обука НАТО трупа приближила граници са Русијом. Током последњих пет година, број учесника у војним вежбама у балтичким државама и Пољској повећао се за један и по пут, а број укључене војне опреме готово се удвостручио.

Пентагон годишње спроводи стратешку вежбу Defender, током које се америчка дивизија цивилним бродовима пребацује из САД у Европу. За ово је укључена широка мрежа цивилних лука и аеродрома.

Стратешки бомбардери америчког ратног ваздухопловства почели су много чешће да се појављују на руским границама. Прошле године су први пут ушли у ваздушни простор Украјине и неутралне Шведске, где су увежбавали нападе на руску територију.

Недавно су САД на Балтичко и Црно море послале два разарача са крстарећим ракетама. А у пролеће 2020. године, морнаричка ударна група НАТО-а ушла је у Баренцово море први пут после Хладног рата.

Узимајући у обзир све ово, увежбавање нуклеарног напада на Варшаву на '’Западу-2021'’ још увек не би био најтежи одговор. Али пракса протеклих година показује да Русија није агресор. А они који желе поново да рађају панику, могу да се снабдеју кокицама и гледају како војна вежба може бити одбрамбена.

Зашто је Америка тајно повукла нуклеарне бомбе из Европе, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА