Najnovije

ZAPAD SE SPREMA ZA BITKU PROTIV ''ZAPADA'': Da li se priprema nuklearni napad na Varšavu?

U septembru će se održati zajednička strateška vežba Rusije i Belorusije „Zapad-2021“. Održava se svake četiri godine i već je postala tradicija.

Zapad-2017 (Foto: RIA Novosti)

Zapadne zemlje takođe će ostati verne tradiciji i koristiće vojnu vežbu za iznošenje novih optužbi protiv Moskve. Iskustvo proteklih godina pokazuje koliko će ovi napadi biti neadekvatni.

Na '’Zapadu 2009'’ strani mediji optužili su Rusiju za uvežbavanje nuklearnog udara protiv Varšave. A poljski političari su se plašili ponavljanja događaja iz 1939.

Zatim, 2013. godine verziji o zauzimanju Poljske dodata je fobija od priprema za napad na Letoniju, Litvaniju i Estoniju.

U 2017. godini strani zvaničnici su već najavili ne samo moguću okupaciju evropskih zemalja, već i zaplenu Ukrajine, pa čak i same Belorusije.

Ove godine NATO propagandisti ponovo imaju sve šanse da probiju sledeće dno. Na primer, da se proglasi da će Rusija poslati trupe u Belorusiju kako bi sprečila rast podrške stanovništvu republike Svetlani Tihanovskoj.

Ovi spinovi omogućavaju zapadnim zemljama da formiraju sliku agresivne Rusije koja je za njih korisna. U međuvremenu, same NATO vojnike sve više privlače ruske granice. I tamo ne skupljaju maslačak.

Nedavno se obuka NATO trupa približila granici sa Rusijom. Tokom poslednjih pet godina, broj učesnika u vojnim vežbama u baltičkim državama i Poljskoj povećao se za jedan i po put, a broj uključene vojne opreme gotovo se udvostručio.

Pentagon godišnje sprovodi stratešku vežbu Defender, tokom koje se američka divizija civilnim brodovima prebacuje iz SAD u Evropu. Za ovo je uključena široka mreža civilnih luka i aerodroma.

Strateški bombarderi američkog ratnog vazduhoplovstva počeli su mnogo češće da se pojavljuju na ruskim granicama. Prošle godine su prvi put ušli u vazdušni prostor Ukrajine i neutralne Švedske, gde su uvežbavali napade na rusku teritoriju.

Nedavno su SAD na Baltičko i Crno more poslale dva razarača sa krstarećim raketama. A u proleće 2020. godine, mornarička udarna grupa NATO-a ušla je u Barencovo more prvi put posle Hladnog rata.

Uzimajući u obzir sve ovo, uvežbavanje nuklearnog napada na Varšavu na '’Zapadu-2021'’ još uvek ne bi bio najteži odgovor. Ali praksa proteklih godina pokazuje da Rusija nije agresor. A oni koji žele ponovo da rađaju paniku, mogu da se snabdeju kokicama i gledaju kako vojna vežba može biti odbrambena.

Zašto je Amerika tajno povukla nuklearne bombe iz Evrope, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA