Најновије

ТОЛИКО ЈЕ ХВАЛИО КИНЕСКУ, А САД ТРАЖИ ТРЕЋУ ДОЗУ, И: Прича о полицији, муницији и протоколима!

За све оне код којих се после ревакцине нису створила антитела, важно је да се направи протокол како би примили трећу дозу и тако се заштитили од евентуалних компликација услед обољевања од коронавируса, поручује вирусолог и микробиолог Ветеринарског института у Краљеву Миланко Шеклер за БИЗЛифе портал.

Миланко Шеклер (фото: Јутјуб)

Уколико неко после ревакцинације нема антитела, ваљало би да се организам поново стимулише, а видим да се у неким земљама праве протоколи да се у том случају прими и трећа доза, подржавам то и апелујем на наше имунологе и остале колеге да се направи протокол за то и код нас, поручује Шеклер.

Он додаје да код неког може да се деси да се организам није „спремио“ за вирус, односно да су лимфоцити спремни, а антитела која помажу да се скрати период реакције организма на инфекцију нису.

Сликовито описује да је то као када је „полицајац спреман да регује у акцији, али муниција није“.

Најважније је да је организам кренуо у припрему за инфекцију, њему је вакцина знак да га је нешто напало, а то је лажна узбуна, али је ипак знак да се спреми за праву инфекцију, објаснио је Шеклер.

Вакцине различитом брзином реагују на стварање антитела, па тако вакцине Фајзер, Спутњик и АстраЗенека имају „скраћени поступак“ и доводе до бржег стварања антитела, а кинеска Синофарм ради „стандардно“, односно нешто спорије доводи до тога.

А зашто је организовона корона журка ваксера у Нишу и другим градовима, читајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА